LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Raw šťouchané brambory podle Kristiny

raw šťouchané brambory
Kristina zveřejnila další video recept. Tentokrát mě doslova vtáhl název videa. Ano, šťouchané brambory miluji. A protože ve většině raw receptů se brambory nahrazují květákem (pro jeho podobnou barvu a konzistenci), bylo mi jasné, že moje květákové období ještě nekončí.
Po lehké zeleninové květákové pizze (kterou jsme jedli téměř denně) a marinovaném (ne)bramborovém salátu (který téměř denně ještě jíme) je toto další květákový recept, který mi v menším množství a nebo jako příloha k salátku velmi chutná.
Základem je sněhobílý čerstvý bio květák. Doma ho máme stále zásobu, protože náš syn František sní 3/4 květáku nebo celou brokolici jen tak samotné na posezení.

DSCF7359-350x350_0

Recept je původně bez soli a je velmi jednoduchý pro přípravu. Já mám v poslední době velmi ráda růžovou himalájskou sůl a tak se tomu nebráním a solím. Do receptu jsem také navíc přidala trochu (asi 1/2 lžíce) chuťově výborného krétského olivového oleje.

Co potřebujeme?

Food proccessor (kuchyňský robot) nebo mixér

Jaké ingredience?

1 sněhobílý bio květák
2 bio jarní cibulky (nebo 1 menší šalotku či jinou bio cibuli)
1 lžičku čerstvé šalvěje
šťávu z půlky citronu
1 menší stroužek česneku
1 lžičku kmínu
1 lžičku sušené šalvěje
1 lžičku tymiánu
špetku himalájské nebo mořské soli (nemusí být)
1/2 lžíce olivového oleje (nemusí být)
Kuchyňský robot zatím nevlastním, tak si hravě vystačím s Vitamixem. Ve vysokorychlostním mixéru je ale důležité květák nepřešlehat, umixovat ho jen na hrubou konzistenci přerušovaným mixováním. Květák tedy rozmixujte do konzistence mačkaných brambor. Poté přidejte ostatní ingedience a ještě je krátce zpracujte. Já jsem cibuli a koření nakrájela na jemno a již jsem je do mačkaného květáku jemně zapracovala ručně. V sezóně také můžeme také přidat hrášek.
Naservírujte a dozdobte třeba rajčátky nebo okurkami. Mačkaný květákový salát skvěle chutná samotný, s krekry nebo jako příloha k salátku.
Přeji lahodné pochutnání, Klára Hlaváčová

 

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

 

 




Přidejte se k Facebookové skupině „Raw (živá) strava pro všechny“ je pozitivní a plná inspirace. Chcete se přidat?
Klikněte zde:
https://www.facebook.com/groups/508540669248876/
Vítejte a sdílejte.



 

 

Autor receptu: Fully Raw Kristina https://www.youtube.com/watch?v=_bOt-y4RbpA&feature=youtu.be

Autor textu a překlad: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Tento článek Raw šťouchané brambory podle Kristiny lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/raw-stouchane-brambory-podle-kristiny/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

 

raw šťouchané brambory

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+1Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

,

6 komentářů ke článku “Raw šťouchané brambory podle Kristiny

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>