LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Raw batátové nudle s pikantní mandlovou omáčkou

Sweet-Potato-Noodles-with-Spicy-Almond-Sauce1

 

Další dokonalý recept, k jehož uveřejnění mě tentokrát inspirovala přítelkyně Tara. Syrové batáty Vás příjemně překvapí. Komu nelahodí batáty, může na nudle použít cukety, bílou ředkev, okurku apod. Jako vždy, také tato pikantní mandlová omáčka Amie Sue lze obměňovat do nekonečna – a tak je tento recept skvělý pro zpracování potravin, které již zpracovat potřebují. ;)
Normální brambory a batáty (sladké brambory) se liší nejen v chuti, ale i v obsahu vitamínů a minerálních látek. Co se chuti týče, batáty jsou jemnější, méně škrobovité a mají nasládlou oříškovou chuť. Zajímavostí je, že batáty jsou jedním z nejbohatších zdrojů betakarotenu. Pokud jste je ještě neochutnali, směle do toho. Jsou výbornou obměnou jídelníčku.
Recept pro 1-2 osoby.

Na nudle potřebujeme:

spiralizér
1-2 batáty
hrst sladkých hráškových lusků (pokud nemáme, vynecháme)

 

Na pikantní omáčku:

1/4 šálku raw mandlového másla
2 lžíce omáčky Tamari nebo lahůdkového droždí
1 lžíce raw jablečného octa
1 lžíce agáve nektaru nebo nektaru z jakonu
špetku chilli
2 lžičku sezamového nebo jiného raw oleje (obvykle používám trošku krétského olivového oleje)
V misce dobře smícháme ingredience na omáčku. Omáčka je hodně hustá. Pokud ji chceme zředit, použijeme vodu k dosáhnutí požadované ideální konzistence.
Batáty zpracujeme na spiralizéru. Hráškové lusky nakrájíme. Nazdobíme dle fantazie (a času :) ) a podáváme.

 

sweet-potato-noodles

Spiralizér na www.lahodnosti.cz za skvělou cenu 749 Kč.

 

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

 

Sweet-Potato-Noodles-with-Spicy-Almond-Sauce2 (1)

 




Přidejte se k facebookové skupině „Raw (živá) strava pro všechny“.
Vítejte a sdílejte: recepty, zkušenosti, dotazy, odkazy na své stránky, radosti a vše kolem živé stravy. Pozvěte své přátele, ať to zde žije.
https://www.facebook.com/groups/508540669248876/


 

Přeji lahodné pochutnání a spoustu inspirace k vlastnímu tvoření, Klára Hlaváčová
ZVDV ;)

 

yacondicksaft-1-350x350_0

www.lahodnosti.cz – Sirup z jakonu

Autor receptu: Amie Sue http://nouveauraw.com/raw-recipies/main-dishes/raw-sweet-potato-noodles-with-spicy-almond-sauce/
Autor textu a překlad: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Recept a fotografie jsou uveřejněny s výhradním svolením jejich autorky Amie Sue. Nelze šířit bez povolení autorky. Lze sdílet za těchto podmínek níže:

Tento článek Raw batátové nudle s pikantní mandlovou omáčkou lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/raw-batatove-nudle-s-pikantni-mandlovou-omackou/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

 

 

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

4 komentáře ke článku “Raw batátové nudle s pikantní mandlovou omáčkou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>