LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Nejzdravější sladidlo? Vyrobte si ho doma. Datlový sirup z Aseel (raw, vegan)

img_8257

Mnoho lidí pro sebe a své blízké hledá to nejzdravější a nejpřijatelnější sladidlo. Již je to pár měsíců, co Facebookem projela poplašná zpráva o tom, jak je nezdravý agávový sirup. V té době jsem měla na Facebooku doslova stovky zpráv a desítky e-mailů s dotazem, jak to tedy je. Veřejně jsem se k tomu nechtěla v té vlně vyjadřovat: je to totiž nesmysl. Tedy pokud splňujete podmínku, že jíte skutečně raw agáve sirup. Raw agáve většinou ve zdravých výživách nekoupíte, protože ho dodává žalostně málo značek. Já sama mám na 100% ověřené jenom 2 druhy raw agávového sirupu.
Raw sladidlo vám každopádně prokáže jen tu nejlepší službu. Zajímavé je, že se lidé bojí třeba agávového sirupu, ale nebojí se bílého nebo hnědého cukru.

img_8254

Nicméně máte-li jakékoliv pochybnosti, používejte to nejzdravější sladidlo. A tím je jenom celé ovoce. Nejsladším ovocem na zemi jsou datle. Pokud si uděláte sladidlo z čerstvých, organických datlí, máte to nejlepší pro své tělo. Předpokladem je pouze to, že použijete skutečně vynikající sladké datle bez chemických postřiků a jiných přidaných látek. Doporučuji vám používat vždy čerstvé datle (nesušené), například nejsladší odrůdu Aseel z Pákistánu nebo čerstvé malé íránské datle.
img_8215-800x800_0

Datle Aseel, nejsladší odrůda, středně velké, pevná struktura. Střední cena.

_vyr_586img_2630_mari-350x350_0

íránské datle, malé, sladké, mazlavé, nižší cena.

datle-350x350_0

Datle Medjool Jumbo – velké, sladké, pevná struktura, cenově dražší.

Takto získáte sladidlo, které je připravené z celého ovoce (což je pro tělo mimořádně cenné). Jedná se o celistvou potravinu. Např. Fully Raw Kristina používá na slazení pouze datle, ne raw agáve ani jiná raw sladidla. To mě v počátku velmi zaujalo. Je to právě z toho důvodu, že celé ovoce je pro tělo člověka naprosto přirozené, dobře stravitelné a vstřebatelné a navíc takto připraveného sladidla spotřebujete velmi málo. Datle navíc obsahují obrovské množství vitamínů a minerálních látek. Datlový sirup je sytý a s vysokou sladivostí. Pokud je mi známo, celé sladké ovoce mohou konzumovat všechny osoby a děti.

img_8215-800x800_0

Osobně používám raw agáve, raw kokosové krystaly a v poslední době právě datlový sirup z odrůdy Aseel. Datle Aseel jsou nejsladší odrůdou středná velikosti datlí, ale přitom jsou pevné jako datle Medjool, nemačkají se jako datle íránské. To je řadí do luxusní kategorie datlí, které jsou vynikající i samotné. Tyto Aseel datle třídy A si dovážíme a tak za ně ručím.

img_8253

Jak si datlové sladidlo připravit? Datlový sirup si nekupujte, připravte si ho doma vždy čerstvý. Kupované datlové sirupy jsou totiž pasterizované a tak se připravíte o veškeré výhody přirozeného slazení.

aseel-unpitted-faq-2-800x800_0

Datlový sirup – osaďme si život

15 čerstvých datlí Aseel, sladká odrůda, GRADE A (jsou skutečně famózní)
voda dle potřeby
1) Datle vypeckujeme. Vložíme do mixéru a přidáme asi 6 lžic vody. Promixujeme. Jde-li to špatně, přidáme ještě více vody.
2) Podle toho, jaký máte mixér, můžete mixovat větší množství datlí (pokud vám nejde mixovat malé množství, což jde v některých mixérech špatně). Takto připravený datlový sirup vám v lednici vydrží asi 4 dny.

img_8235

Datlový sirup využíváme jako jiné sladidlo, tedy tak, jak jsme zvyklí. Do dortů, čajů, dezertů, cukroví, kaší, smoothie apod.
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

lahodnosti_logo_napis-okrouhly6

Čím si život sladíte vy?
Dobrou chuť přeji,
Klára Hlaváčová

www.lahodnosti.cz

img_8260

img_8215-800x800_0

 

Co jsou Lahodnosti?

www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl

Ty nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl. Čerstvé i trvanlivé potraviny umíme skladovat, takže si je skutečně vychutnáte.

Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech

Lahodnosti – to je e-shop s živou stravou, dovoz a vlastní výroba potravin. Komunita nadšených lidí a sdílení živého životního stylu. Provozujeme i lesní školku s raw stravou pro děti.

img_8239

Tento článek Nejzdravější sladidlo? Vyrobte si ho doma. Datlový sirup z Aseel (raw, vegan) lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/nejzdravejsi-sladidlo-vyrobte-si-ho-doma-datlovy-sirup-z-aseel-raw-vegan/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

img_8259

 

img_8248

Typ jídla: ,
Pomůcky:
Ingredience: ,
Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

, ,

1 komentář ke článku “Nejzdravější sladidlo? Vyrobte si ho doma. Datlový sirup z Aseel (raw, vegan)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>