LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Vánoční raw perník s fíkovou marmeládou

B8D75768-9EB0-4751-B2F7-C4604EED88E9

Perník na vánoce je klasika. Ach ta vůně. K snídani nebo ke kávě, mňam. Proč ale nezkusit jeho nepečenou raw variantu?

Krásně nám provoní celý dům a pokud nemáte rozmyšlené dobré schovky, zmizí rychlostí blesku. Skladujte však ideálně v lednici. Pokud nechcete použít perníkové koření, můžete využít bio cejlonskou skořici.

Přeji lahodnou vánoční náladu, Klára

,

Nugátové pralinky s datlovou pastou z Aseel (raw, vegan)

img_8297

Nugátové pralinky z datlové pasty jsou super jednoduché. Je třeba dodržet návod postupu, aby se pasta krásně prolnula s kokosovým olejem a máte vyhráno. (Kdo jste byl na blogu již dneska dříve, mohl jste si přečíst, že se pasta prolnula s KOKSOVÝM olejem, ale to byl samozřejmě překlep, ehm…)

Jako vánoční dárek jsem od Martina Třešňáka z „Vařit či nevařit“ dostala jejich zcela novou raw kuchařku Zdravé cukroví. Martine díky, moc mě to potěšilo! A právě z této knihy jsem čerpala lahodný recept, který jsem si jenom mírně upravila.

,