Raw pizza na dětské oslavě
V sobotu jsme slavili třetí narozeniny našeho „školkového“ Adámka. Jak mnozí z vás víte, máme lahodnou raw lesní „školku“, nebo-li lesní klub Živě na Jahodově. Tvoří se nám parta úžasný a skvěle sladěných lidí.
A tak naše průvodkyně Petra Plevová vytvořila pro svého syna Adámka nádhernou narozeninovou oslavu, na které se podávalo mnoho lahodného raw jídla.
Anička Hýžová, autorka knihy Škola živé stravy – Vitariánství jako cesta a autorka projektu Škola živé stravy (www.ziva-strava.cz) přinesla na oslavu vynikající makovo-kokosový štrůdl. Aničko, super!
„Naše“ Petra připravila mj. tyto dokonalé raw pizzy, které byly naprosto famózní a kterých bych snědla asi tunu. Nepřeháním! Ostatním účastníkům oslavy ale chutnaly také a tak po nich byla dost poptávka. Nezbylo. A to je dobře!
Recept je proto jenom velmi přibližný (zejména množství ingrediencí na těsto pizzy!). Poslouží Vám jako jednoduchá inspirace nejen na raw dětské party. Fotky jsou též velmi improvizované. Věřím ale, že jejich chuť pronikne přes počítačovou obrazovku až k Vám. A nejlépe až do Vašeho bříška.
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na fialový text)
mixér a sušičku
Na pizza placky:
cca 4 větší bio rajčátka
cca 3 hrsti na slunci sušených rajčátek (předem namočených na 1-2 hod.)
čerstvé nebo sušené datle (dle chuti na doslazení)
Na omáčku:
100g sušených rajčat
2 čerstvá bio rajčata
1 červená paprika (nejlépe kapie)
1 lžíce medu nebo agávového sirupu nebo datle
2 lžíce nasekané bílé nebo žluté bio cibule (nemusí být)
můžete přidat i kmín dle chuti
Na ozdobu:
ledový salát
bio okurka
3 lžíce bio hnědého lněného semínka (předem namočené)
2 bio rajčata
raw bio konopné semínko
1) Všechny ingredience na těsto rozmixujeme a dáme sušit do sušičky do 42°C. Pokud máme těsto hodně řídké, použijeme vložku na tekuté suroviny a nebo pečící papír. Placka by měla zůstat prosušená, ale vláčná.
2) Ingredience na omáčku (na „sugo“ na pizzu) rozmixujeme do hladka.
3) Nakrájíme si ledový salát, okurku (Petra ji připravila na tomto spiralizéru a tato úprava byla velmi dekorativní). Smícháme v míse a přidáme namočené hnědé lněné semínko.
4) Pizza placku potřeme rajčatovou omáčkou, nahoru dáme salát a dozdobíme nakrájeným rajčetem. Na závěr posypeme konopným semínkem.
5) WOW!
Přeji Vám překrásné letní oslavy a mnoho sladěných lidí kolem sebe,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
Autor receptu: Petra Plevová
Autor textu a fotografií: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Tento článek Raw pizza na dětské oslavě lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/raw-pizza-na-detske-oslave/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.
Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“.
Typ jídla: „slanosti“, hlavní jídla, krekry, oběd, pro dětské oslavy, saláty
Pomůcky: mixér, spiralizér, sušička
Ingredience: červená paprika, cibule, datle, konopné semínko, ledový salát, lněné semínko hnědé, rajčata, sušená rajčata
Pomůcky: mixér, spiralizér, sušička
Ingredience: červená paprika, cibule, datle, konopné semínko, ledový salát, lněné semínko hnědé, rajčata, sušená rajčata
Facebook Comments
‹ Fully Raw Kristina: Fettuccine Alfredo Vtipný meloun ›