Top 8 superfood z živé stravy podle Mirandy Kerr
Miranda Kerr je světová topmodelka, která velmi úspěšně využívá určitý podíl živé stravy ve svém jídelníčku pro svůj krásný vzhled, hladkou pleť, zdravé tělo i dostatek energie. Ráda se nechávám inspirovat lidmi, kteří jsou dokonale zdraví, skvěle vypadají a jsou úspěšní.
Ve videu Mirranda popisuje top 8 produktů z živé stravy, superfood, které nejraději využívá a proč.
Jako první jmenuje šťávu z noni, protože je skvělá nejen pro pleť, ale celkově pro naše tělo a zdraví. Více o jedinečných účincích NONI se dozvíte v Lahodném e-shopu u popisu produktu ZDE: www.lahodnosti.cz/stava-z-noni-bio-velke-baleni-946-ml
Na druhém místě jmenuje kokosový olej za studena lisovaný a v bio kvalitě. Používá ho v podstatě denně. Je skvělý nejen na trávení, ale v živé kuchyni představuje skutečně univerzální prostředek pro vnitřní i vnější použití. Kokosový olej vybírejte skutečně pečlivě, vždy podle kvality,způsobu zpracování a dodavatele.
Na třetím místě je pro Mirrandu avokádo, které je plné zdravých a pro tělo dokonale využitelných tuků.
Dále zmiňuje quinou, která je pro ni zdrojem kompletních proteinů.
Jako další z jejích top oblíbených superfood jmenuje prášek z acai, kakaový prášek, maca prášek a chia semínka pro jejich komplexnost, schopnost zvednout hladinu energie a celkově příznivě působit na celé tělo i mysl (mají např. pozitivní účinky na paměť). Tato superfood také pozitivně působí na naši náladu a radost ze života. Toto vše používá denně.
Necháte se také inspirovat? Dokonalé je, že v živé stravě jsou tato superfood nejen super zdravá, ale i super lahodná.
Krásný den všem, Klára
Klára Hlaváčová pro Lahodnosti.cz
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=LAURTpO5x1c
Autor vlčích máků: Fotograf Martin Rak, www.martinrak.cz
Tento článek Top 8 superfood z živé stravy podle Mirandy Kerr lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/top-8-superfood-z-zive-stravy-podle-mirandy-kerr/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.
Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“.
Typ jídla: superfood
Pomůcky: mixér Vitamix
Ingredience: avokádo, Chia semínka, kakaový prášek, kokosový olej, maca prášek, šťáva z noni
Pomůcky: mixér Vitamix
Ingredience: avokádo, Chia semínka, kakaový prášek, kokosový olej, maca prášek, šťáva z noni
Facebook Comments
‹ Jak radostně skloubit živou stravu a společenský život? Setkání s živou stravou ›
Děkuji za zasílání receptů:-)
Lído,
rádo se stalo Zítra odesílám recept na tento víkend
Předem děkuji za recepty, už se těším
Jee, vy máte ale krásné jméno Rádo se stalo a také se z toho těším.
Na stránkách jsem nahoře v pravém menu umístila formulář pro registraci. Minulý týden jsem odesílala recept na raw štrůdl /ten zveřejním tuto neděli/ a dneska na úžasné raw makovky s kurkumou.
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jak používáte chia semínka? Ostatní semínka nebo oříšky namáčím, pak proplachuju a nakonec přebytečnou vodu sleju, ale chia semínka po namočení jaksi nejdou proplachovat. Používáte tedy i tu namáčecí vodu?
Díky za tipy
Bětka
Bětko, já ano, proplachovat to fakt nejde a tak si s tím nedělám hlavu
Díky za odpověď. Čekala jsem nějaký mistrný trik na proplachování, tak nic, no
Dnes jsem si udělala smoothie co dům dal: chia semínka (s nadšením zakoupená před nějakou dobou, moc si s nima nevím rady), spirulina (válí se mi tu nějaké zbytky z období nadšení zelenýma potravinama, samotné je teď už jím jen občas, chutě se mění), řapíkatý celer (potřeboval už dojíst), jablíčka, spoustu jablíček (podzim, co víc k tomu říct) a baobab (nejnovější objevy, máme tu baobab, lucumu a macu a zkouším různé kreace, to mě vždycky nejvíc baví). Výsledek byl překvapivě velmi chutný
Intuitivní „vaření“ je vždycky nejlepší, že
Jo,jo, to je vždycky nejlepší
Hodně ráda si čtu recepty, ale pak se jimi nikdy moc neřídím. Inspiruju se a pak si to tvořím podle sebe.
Takže díky za inspiraci
Bětko, mám to stejně Asi největší úlet je, když na vymýšlení receptů vážím suroviny To si přijdu vždycky jak vědecký pracovník
Tak někomu se to pak třeba hodí, když dělá podobné recepty poprvé a bez udání množství by se do toho nepustil, takže to je fajn, když na to jdeš vědecky
Já jen občas něco hrnkuju (měřím na objem) a pak mám už pár svých vyzkoušených receptů, kde znám množství, typu: na čtyři střední rajčata přidej půlku červené papriky, dva stonky řapíkatého celeru, trochu citronové šťávy, malilinkatý kousek zázvoru a je z toho výborná, moje nejoblíbenější rajčatová polévka (na závěr použij Vitamix ), ale stejně jsou ty kousky vždycky různě velké a taky různé chuti, tak je to pokaždé něco trošku jiného a přece stejně dobré. Právě ta rozmanitost chutí na raw stravě mi hodně učarovala. Začala jsem kvůli zdraví, ale teď si naplno užívám raw, protože mi to moc chutná a moooooc mě to baví
Tyy jo, to zní dost dobře. Jen co potkám řapíkatý celer v bio kvalitě, jdu na to. Super inspirace.. Tohle na živé stravě taky miluju, ta rozmanitost a jak je cítit i každá jednotlivá uzrálost zeleniny a ovoce apod…
Jím většinou jen tak a nebo navrch ještě posypu naklíčeným mungem nebo avokádem na kostičky. V létě jsem se této polévky nemohla nabažit, teď zase nastoupily podzimnější věci jako jablíčka, dýně, zelné pikles (taky na „tisíc“ způsobů) apod.
Tak přeju dobrou chuť, ať se polévka vydaří
Mňam… Mám ráda taky sypání z nakrájených sušených rajčátek… Tyy jo, kdybych nebyla líná, tak snad jdu na to i bez celeru