Zelený hrášek v dokonalé polévce s kešu (raw, vegan)
Super jednoduchá variace na raw hráškovou polévku, které jsem se ani nemohla dojíst. A stále mi velmi chutná. Velice jednoduché, velice efektní. Polévka je mimořádně chutná, má svěží, lákavou zelenou barvu. Pokud přidáte méně vody, uděláte si tak zcela dokonalou hráškovou kaši.
U nas polévka vždy zmizí rychlostí blesku. A tak udělat fotky je skutečně úkol pro supermana.
Vyzkoušejte a dejte mi vědět!
Lahodné pochutnání přeje,
Mgr. Klára Hlaváčová
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Co potřebujeme na 2-3 porce? Pro zobrazení ingrediencí klikněte na fialový text
cca 500g hrášku, nejlépe čerstvého nebo i mraženého
3 stroužky bio česneku
400 ml vody
2 polévkového lžíce kvalitního olivového oleje
2 lžíce raw francouzské lahůdkového droždí (pokud nepoužíváte, lze vynechat)
2 lžičky růžové himalájské soli s Irským mechem (pokud nesolíte, lze vynechat)
Můžeme přidat:
bio chilli koření na ozdobení (máte-li chuť na pálivé)
bio provensálské koření
špetku koření Mecheta s mořskou řasou Irský mech
1/2 šálku raw kešu sušených na slunci, pokud chcete do polévky kešu „smetanu“, ale nemusí být, polévka je jemná i tak
1) Pokud budete polévku dělat z mraženého kupovaného hrášku, vybírejte pouze takový, který není před zmražením upraven párou. Obvykle je levnější a hrášek je zmražen velmi rychle po sklizni. U hrášku, který je předem upraven párou, se tím výrobce obvykle pyšní a tak to naleznete na sáčku napsané.
2) Hrášek nejprve prohřejeme v teplé vodě.
3) Do mixéru dáme hrášek, vodu, česnek, olej a lahůdkové droždí a sůl. Chcete-li mít polévku teplou, přidejte do mixéru vodu, která je více či méně teplá. Vše promixujte a máte hotovo.
4) Polévku můžeme již na talíři dochutit chilli kořením, provensálským kořením a také kešu smetanou. Tu uděláme tak, že 1/2 šálku raw kešu rozmixujeme s trochou vody na hladkou konzistenci. Kešu „smetanu“ dáme již do hotové polévky.
5) Pokud nejíte žádná dochucovadla či koření, polévku uděláte jenom z hrášku, vody, česneku a oleje, popř. s kešu smetanou.
Dobrou chuť přeje Mgr. Klára Hlaváčová
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Typ jídla: oběd, polévky
Pomůcky: mixér, tyčový mixér
Ingredience: česnek, chilli, himalájská sůl, hrášek, panenský olivový olej, provensálské koření, raw kešu, raw lahůdkové droždí
Pomůcky: mixér, tyčový mixér
Ingredience: česnek, chilli, himalájská sůl, hrášek, panenský olivový olej, provensálské koření, raw kešu, raw lahůdkové droždí
Facebook Comments
‹ Raw zelňáky s koprem Dobrodružství Dr. Kloubka: mořské řasy jsou k pomilování a Dr. Kloubek zvlášť ›
Mňam, jelikož už mám nějakou dobu chuť na polévku, určitě jí hned dnes zkusím :)Děkuji za tip
Hmm, moc rádo se stalo Kačko Dnes jsme měli opět také