LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Zelený hrášek v dokonalé polévce s kešu (raw, vegan)

pea-soup-gd7c995e63_640

Super jednoduchá variace na raw hráškovou polévku, které jsem se ani nemohla dojíst. A stále mi velmi chutná. Velice jednoduché, velice efektní. Polévka je mimořádně chutná, má svěží, lákavou zelenou barvu. Pokud přidáte méně vody, uděláte si tak zcela dokonalou hráškovou kaši.

U nas polévka vždy zmizí rychlostí blesku. A tak udělat fotky je skutečně úkol pro supermana. :-D

Vyzkoušejte a dejte mi vědět!

Lahodné pochutnání přeje,

Mgr. Klára Hlaváčová

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

francouzske-lahudkove-drozdi-s-vitaminy-skupiny-b-150-g-bezlepkove

Co potřebujeme na 2-3 porce? Pro zobrazení ingrediencí klikněte na fialový text

cca 500g hrášku, nejlépe čerstvého nebo i mraženého

3 stroužky bio česneku

400 ml vody

2 polévkového lžíce kvalitního olivového oleje

2 lžíce raw francouzské lahůdkového droždí (pokud nepoužíváte, lze vynechat)

2 lžičky růžové himalájské soli s Irským mechem (pokud nesolíte, lze vynechat)

ruzova-himalajska-sul-s-irskym-mechem-200-g

Můžeme přidat:

bio chilli koření na ozdobení (máte-li chuť na pálivé)

bio provensálské koření

špetku koření Mecheta s mořskou řasou Irský mech

1/2 šálku raw kešu sušených na slunci, pokud chcete do polévky kešu „smetanu“, ale nemusí být, polévka je jemná i tak

kesu-orechy-jumbo-exclusive-1-kg-neprazene.jpg

 

1) Pokud budete polévku dělat z mraženého kupovaného hrášku, vybírejte pouze takový, který není před zmražením upraven párou. Obvykle je levnější a hrášek je zmražen velmi rychle po sklizni. U hrášku, který je předem upraven párou, se tím výrobce obvykle pyšní a tak to naleznete na sáčku napsané. :)

2) Hrášek nejprve prohřejeme v teplé vodě.

mecheta-classic-s-irskym-mechem-80-g.jpg

3) Do mixéru dáme hrášek, vodu, česnek, olej a lahůdkové droždí a sůl. Chcete-li mít polévku teplou, přidejte do mixéru vodu, která je více či méně teplá. Vše promixujte a máte hotovo.

pea-shoots-gffa4d16a9_640

4) Polévku můžeme již na talíři dochutit chilli kořením, provensálským kořením a také kešu smetanou. Tu uděláme tak, že 1/2 šálku raw kešu rozmixujeme s trochou vody na hladkou konzistenci. Kešu „smetanu“ dáme již do hotové polévky.

5) Pokud nejíte žádná dochucovadla či koření, polévku uděláte jenom z hrášku, vody, česneku a oleje, popř. s kešu smetanou.

Dobrou chuť přeje Mgr. Klára Hlaváčová

pea-soup-gd7c995e63_640

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

2 komentáře ke článku “Zelený hrášek v dokonalé polévce s kešu (raw, vegan)

Napsat komentář k Kačka Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>