LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Teplá hrášková polévka a kaše v raw variantě

1

Super jednoduchá variace na raw hráškovou polévku, které jsem se ani nemohla dojíst. A stále mi velmi chutná. Velice jednoduché, velice efektní. Polévka je mimořádně chutná, má svěží, lákavou zelenou barvu. Pokud přidáte méně vody, uděláte si tak zcela dokonalou hráškovou kaši.
U nas polévka vždy zmizí rychlostí blesku. A tak udělat fotky je skutečně úkol pro supermana. :-D

Co potřebujeme na 2-3 porce? Pro zobrazení ingrediencí klikněte na fialový text

cca 500g hrášku, nejlépe čerstvého nebo i mraženého
3 stroužky bio česneku
400 ml vody
2 polévkového lžíce kvalitního olivového oleje
2 lžíce raw lahůdkového droždí (pokud nepoužíváte, lze vynechat)
2 lžičky růžové himalájské soli (pokud nesolíte, lze vynechat)

Můžeme přidat:

bio chilli koření na ozdobení (máte-li chuť na pálivé)
bio provensálské koření
1/2 šálku raw kešu sušených na slunci, pokud chcete do polévky kešu „smetanu“, ale nemusí být, polévka je jemná i tak

IMG_4887 copy

1) Pokud budete polévku dělat z mraženého kupovaného hrášku, vybírejte pouze takový, který není před zmražením upraven párou. Obvykle je levnější a hrášek je zmražen velmi rychle po sklizni. U hrášku, který je předem upraven párou, se tím výrobce obvykle pyšní a tak to naleznete na sáčku napsané. :)
2) Hrášek nejprve prohřejeme v teplé vodě.
3) Do mixéru dáme hrášek, vodu, česnek, olej a lahůdkové droždí a sůl. Chcete-li mít polévku teplou, přidejte do mixéru vodu, která je více či méně teplá. Vše promixujte a máte hotovo.
4) Polévku můžeme již na talíři dochutit chilli kořením, provensálským kořením a také kešu smetanou. Tu uděláme tak, že 1/2 šálku raw kešu rozmixujeme s trochou vody na hladkou konzistenci. Kešu „smetanu“ dáme již do hotové polévky.

kesusmetana

5) Pokud nejíte žádná dochucovadla či koření, polévku uděláte jenom z hrášku, vody, česneku a oleje, popř. s kešu smetanou.
Přeji Vám lahodné pochutnání a mnoho zábavy nejen v kuchyni,
Klára Hlaváčová

www.lahodnosti.cz

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

Máme ty nejlepší potraviny na českém trhu. Nakupte si veškeré ingredience a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech

www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl

IMG_4890 copy

Tento článek Teplá hrášková polévka a kaše v raw variantě lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/tepla-hraskova-polevka-a-kase-v-raw-variante/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

2 komentáře ke článku “Teplá hrášková polévka a kaše v raw variantě

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>