LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Mandlové mrkvovo-brokolicové raw toasty

 

Almond-Toast1

Mandlové mrkvovo-brokolicové toasty jsou úžasně svěží, nadýchané a lehké.
Připravujete-li si doma ořechové mléko, např. mandlové, určitě si uschovejte mandlovou drť, která po přecedění mléka zbyde.
Mandlová drť je úžasná do raw krutonů, chlebů a krekrů. Lehce se dá v receptech zaměnit za mandlovou mouku (na jemno rozmixované mandle). Mandlová drť má ale tu výhodu, že těsto nádherně nadlehčí. Chléb, krutony i toasty jsou poté nadýchané a svěží.
Raw-onion-and-dill-croutons1-1

Recept na koprové krutony se zobrazí po kliknutí na obrázek.

Mandlová drť se skvěle hodí i do mrkvových toastů. Udělejte si tedy mandlové mléko (nebo kakao) a zároveň si pochutnejte na těchto úžasných toastech.

almond-pulp1

Pokud zároveň nevíte, jak lze lahodně využít drť po odšťavňování zeleniny, tento recept od Amie Sue je jako dělaný pro Vás.

Co potřebujeme?

1/2 šálku raw mandlí, namočených
2 šálky mandlové drtě (nebo mandlové mouky)
1/2 šálku bio zlatého lněného semínka
1/2 – 1 šálek šťávy z bio mrkve
1 šálek mrkvové drtě (cca 5 mrkví) a drtě z 1 stonku brokolice (drť po odšťavení)
1 stroužek česneku
1 lžička himalájské soli
Z namočených mandlí si připravíme ořechové mléko a drť nevyhazujeme – využijeme ji do receptu. Rychlým pomocníkem je specialista na ořechová, semínková, rýžová nebo obilná mléka.
veggiefino-na-vyrobu-rostlinneho-mleka raw lahodnosti.cz bio-350x350_0

Specialista na ořechová, semínková, rýžová nebo obilná mléka. Pro více info klikněte na obrázek.

Odšťavíme si zvlášť cca 5 mrkví (mrkvovou šťávu použijeme do receptu) a poté jeden stonek z brokolice.
1/2 šálku namočených mandlí zpracujeme v mixéru nebo ve food processoru, poté přidáme lněné semínko (mleté nebo celé), drť z mrkve a brokolice, mandlovou drť, česnek a sůl. Dobře promícháme  a postupně přidáme šťávu z mrkve. Opět promixujeme.
Na sušícím plátu vytvarujeme toast nebo chléb a dáme sušit na 42°C. Po cca 1 hodine toast rozkrájíme na plátky a sušíme dále dokud není prosušený.

Almond-Toast-1

Výhodou prosušeného toastu je, že v uzavřené nádobě v lednici vydrží 1-2 týdny.
Přeji Vám lahodné pochutnání, Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

Almond-Toast1

Všechna práva vyhrazena.

Autor receptu a fotografií: Amie Sue http://nouveauraw.com/raw-recipies/artisan-breads/almond-toast/

Překlad a doprovodný text: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Tento článek Mandlové mrkvovo-brokolicové raw toasty lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/mandlove-mrkvovo-brokolicove-toasty/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

 

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest1Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>