Jahodový puding/krém (raw, vegan, bez lepku, bez cukru)
Více a více v živé kuchyni preferuji skutečnou jednoduchost. Multifunkční jahodový recept, který využijete jako 1) ovocný dip 2) jahodový puding 3) zmražený krém na nanuky 4) nátěrku na palačinky 5) ke snídani s vločkami…
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na fialový text)
1 šálek raw kešu (namočené na 2 hodiny
1 šálek pokrájených organických jahod
1 lžíci panenského kokosového oleje (rozpuštěného)
špetku himalájské soli
2 lžíce tmavého sirupu z agáve či podobné sladidlo
1) Nejprve si namočíme kešu na cca 2+ hodiny a ve vodní lázni rozpustíme lžíci kokosového oleje.
2) Do mixéru dáme jahody, tmavý agáve, špetku soli a rozpuštěnou lžíci kokosového oleje. Rozmixujeme zcela do hladka.
3) Do mixéru přidáme namočené kešu bez namáčecí vody rozmixujeme v mixéru zcela do hladka, do krásného kešu krému.
4) Ochutnáme a případně dosladíme. Myslete na to, že ovocný krém je sladký podle sladkosti ovoce a tak někdy není třeba doslazovat vůbec.
5) Při případném uchování nám krém vydrží v lednici asi 4 dny. Nejlépe chutná vychlazený.
Přeji Vám nádherné živé dny a šťastné buňky,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Ty nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl.
Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Autorka receptu a fotografie: Amie Sue, s písemným svolením autorky https://nouveauraw.com/raw-recipies/condiments/strawberries-n-cream-fruit-dip-raw-vegan-gluten-free/
Překlad, doprovodný text: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Tento článek Jahodový puding/krém (raw, vegan, bez lepku, bez cukru) lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/jahodovy-pudingkrem-raw-vegan-bez-lepku-bez-cukru/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.
Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“.
Pomůcky: mixér
Ingredience: himalájská sůl, jahody, panenský kokosový olej, raw kešu, raw sirup z agáve
‹ Natrhejte si nádherně voňavý černý bez. Poradím vám, jak ho jednoduše a lahodně využít v raw kuchyni. Jsme živá rodina: Cestování a raw strava 2. díl (12 tipů) ›
Klárko, krásný sluníčkový den…:). Dělám si taky puding nejlépe ráno po přesnídávce, a používám na to 1 banán, trochu kešu oříšků, půlku avokáda, půl lžíce namočených chia semínek, trochu hnědého agáve sirupu a trochu kakaa. Rozmixcuji tuto jednu porci jen pro mě a posypu kokosem a je to mňamka a zasytí mě na dost dlouho dobu a je mi po ní krásně…:). Vladka
Vlaďko to zní luxusně! S chia semínky mám taky moc ráda a udělá to takovou krásnou texturu no a samozřejmě kešu, to je evergreen. Mňam, krásná isnpiraci, děkuji za komentář