LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Vláčné mrkvovo-cuketové „bramboráčky“ (raw, vegan, bez lepku)

IMG_8142 (1) copy copy

Mám ráda jednoduché recepty „co dům dal“. Nevyžívám se příliš v dlouhém vaření a přípravě jídla a tak pokrmy z pár ingrediencí (a přitom absolutně lahodné) mě uvádějí v nadšení.

Ochutnejte mrkvovo-cuketové placky, které jsou vláčné, lehce mastné a s majoránkou, česnekem a solí připomínají malé bramboráčky.

Cizrnové bochánky s červenou čočkou (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9029

Cizrnové bochánky jsou velmi syté. Cizrna obsahuje velké množství sacharidů a bílkovin a spolu s červenou čočkou se jedná o bílkovinnou a dobře stravitelnou bombu.

Cizrnové bochánky s červenou čočkou jsou skvělé i pro různé túry a sportovní aktivity nejen na horách – zasytí, jsou hutné přitom stravitelné a plné bílkovin a výživných látek. Sacharidy navíc rychle dodají energii. Pro horskou turistiku jako dělané, vyzkoušeno.

,

Raw teplá česnečka (mňam)

img_7966-1

Chybí Vám teplé polévky? Mrkejte na tuto teplou raw verzi.

Maminka mojí kamarádky Verči (tímto zdravím do Litovle) vymyslela dokonalý recept na teplou nevařenou polévku. Maminka Verči jí dělá takto: v hrnci převaří vodu, odstaví ji z plotny a poté do ní nahází všechno možné, jako je kořenová zelenina apod. Zeleninu tedy nevaří, hodí ji do horké vody.

Když jsem to říkala Jakubovi, vzpomněl si, že na vejšce si dělali podobné polévky. Nebyl zrovna čas a nebo byli po nějakém večírku. :) A tak jen v konvici ohřáli vodu, do talíře nakrájeli cibuli, česnek, mrkev a co zrovna bylo v lednici a zalili vodou. Nechali chvíli odstát a voila – skoro-raw polévka byla na světě. A tak vznikla naše verze teplé česnečky.

Krémová žampionová polévka (raw, vegan, bez lepku)

img_7475

Tak jak jsem dříve moc neměla ráda zeleninové polévky, koncem léta nastala polévková vlna. Polévku jím studenou, ale je možné mírně ji zahřát mixovánímv mixéru a nebo jí ohřát v sušičce či ve vodní lázni.

Je to také první recept, kde jsem použila rýžové miso. Kam ještě ho používáte? Dejte mi vědět do komentářů, ať načerpám inspiraci :)