LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Krémová žampionová polévka (raw, vegan, bez lepku)

img_7475
Tak jak jsem dříve moc neměla ráda zeleninové polévky (až na hráškovou, recept ZDE), koncem léta nastala polévková vlna. Polévku jím studenou, ale je možné mírně ji zahřát mixovánímv mixéru a nebo jí ohřát v sušičce či ve vodní lázni. Je to také první recept, kde jsem použila rýžové miso. Kam ještě ho používáte? Dejte mi vědět do komentářů, ať načerpám inspiraci :)
Polévku si připravuji téměř stejně podle receptu z kuchařky „Tajemství syrové stravy„. Dobrou chuť.

Co potřebujeme? (cca na 3-4 porce) – pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text

Základ:

11 žampionů
3/4 šálku raw kešu ořechů
1/4 hrnku raw lahůdkového droždí (jediné raw lahůdkové drožní na trhu je TOTO )
1 hrnek syrových mandlí na mandlové mléko a 3 hrnky vody
2 lžíce panenského krétského olivového oleje
2 stroužky domácího česneku
1 lžíce bílého rýžového misa
1 lžička himalájské soli s mořskou řasou (nemusí být, miso je slané)
1/4 lžičky pepře

Zdobení: sušené marinované žampiony:

6-8 žampionů
2 lžíce Tamari
2 lžíce panenského krétského olivového oleje
1/2 lžičky kmínu
1/2 lžičky majoránky
1/2 hrsti petrželky kudrnky

Přístroje: mixér, sáček na výrobu ořechového mléka nebo plátýnko a sušičku

img_7480

Příprava

Namočíme si syrové kešu a syrové mandle.
1) Nejprve si připravíme marinované sušené žampiony, které polévce dodají tu pověstnou „třešinku na dortu“. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Do misky nalijeme Tamari, vmícháme olivový olej, kmín a majoránku. Žampiony přidáme k marinádě a protřepeme je, aby se každý plátek žampionu v marinádě obalil. Marinujeme min. 15 minut – 2 dny v lednici.
2) Část marinovaných žampionů si dejte stranou, přijdou do polévky. Zbytek marinovaných žampionů usušte, trvá to cca 4 hodiny. Marinované sušené žampiony vám vydrží velmi dlouho předem připravené, udělejte jich tedy klidně více.
3) Nyní si připravíme samotnou polévku. Uděláme si mandlové mléko. Mandle namočíme na min. 4 hodiny. Poté je bez namáčecí vody vložíme do mixéru a přidáme 3 hrnky teplé vody. Pořádně rozmixujeme (trvá to cca minutu a půl). Vznikne husté mléko, které přeceďte přes plátýnko. Do polévky použijete pouze hladké mléko. Mandlovou drť si schovejte do lednice a udělejte z ní raw chleba, toasty, tiramisu, zákad dortu apod. Recepty naleznete na Lahodném blogu.
4) Nyní očištěte 10 žampionů, které umixujte s kešu ořechy a ostatními ingrediencemi, které jsou v základu polévky. Zalijte vše madlovým mlékem a mixujte zcela do hladka.

img_7483

Servírujte nejlépe tak, že do talíře dáte marinované žampiony, které přelijete polévkou, ozdobíte sušenými marinovanými houbami, 1 pokrájeným žampionem a petrželkou. Lahoda.
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.
Přeji Vám lahodné podzimní dny s živou stravou aneb jsme zdraví i na podzim. Nenechte si na mluvit, že stonat je normální. :)
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz

lahodnosti_logo_napis-okrouhly6

www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl

Ty nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl.

Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech

img_7481

Text, fotografie: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Inspirace k receptu: kniha Tajemství syrové stravy, k dostání na Lahodnostech

Tento článek Krémová žampionová polévka (raw, vegan, bez lepku) lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/kremova-zampionova-polevka-raw-vegan-bez-lepku/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>