Makové roládky (raw, vegan, bez lepku) FOTOrecept
Makové cukroví: vánoční makové roládky podle Květy Vondrákové. Vypadají složitě, ale mrkněte na fotorecept.
Krásné fotografie nafotil Ivan Frňo.
Makové cukroví: vánoční makové roládky podle Květy Vondrákové. Vypadají složitě, ale mrkněte na fotorecept.
Krásné fotografie nafotil Ivan Frňo.
Ať se chystáte na návštěvu nebo budete hostit celou rodinu, raw Raffaello je skvělou volbou.
Hodí se skvěle i jako vánoční cukroví.
Nebo dejte pár lahodných kokosových kuliček do krabičky a obdarujte své sousedy.
Miluju Itálii, miluju dezerty a miluju (tira)Míšu.
Raw a vegan verze je nutričně bohatá, naprosto lahodná a méně sladká. Když mě honí mlsná, mlsám bez kompromisu. Tedy dělám dobře i své mysli, i svému tělu.
Vanilkový krém nedělám z kešu, ale nechávám ho pěkně nadýchaný a jemný. Tak hurá do toho.
Kokosové válečky se strouhaným kokosem a kokosovým máslem nebo olejem jsou syté, obsahují prospěšné tuky a zasytí. Před podáváním je necháme povolit při pokojové teplotě a můžeme nakrájet na menší kolečka.
Hodí se také jako svačinka dětem do školy.
Miluji rychlé recepty, které jsou zároveň vynikající a lahodné. Na velmi jemné, doslova rozplývající se, čokoládové pralinky potřebujeme 4 ingredience.
A jsou bez cukru.
Oslňující gurmánský recept na zmrzlinu, jejíž neveganská verze byla prezentována na Českém gastronomickém týdnu ve Štrasburku a to na závěr předsednictví ČR v Radě ministrů Evropy.
Pojďme se pustit do veganské verze receptu. Zvládnete ho i sami. Stačí postupovat dle instrukcí.
Velmi dobrá kaše z chia semínek, která připomíná krupicovou kaši.
Co je ovšem na této „jakoby krupicové kaši“ famózní je máslová poleva. Tuto polevu jsem vytunila raw kokosovými krystaly. Smícháním rozpuštěného kokosového oleje (nebo ještě lahodněji kokosového másla) a raw agáve sirupu a nebo medu vznikne dokonalá sladká, mastná poleva. Jakoby ji dělala moje babička. Ach…
Možná i vy máte podobnou zkušenost z dětství. Milovala jsem babiččiny ovocné knedlíky. Hlavně ty jahodové. Jedla jsem je tím způsobem, že jsem knedlíček rozkrojila a jahodu uvnitř jsem slupla jako malinu. Před nějakým časem jsem si uvědomila, že toto dělám se spoustou jídla – např. u raw dortíků. Sním ovocný nebo čokoládový krém a korpus nechávám na talíři.
A tak jsem si pro sebe vytvořila ideální jahodový dezert.
Skutečně lahodný štrůdl, který Vám nedá spát.
+ bonusový recept na „tekutý“ štrůdl. No dobře, na smoothie