LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Nepečený Tiramíša (raw, vegan, bez lepku)

tiramisu-2462152_640

Miluju Itálii, miluju dezerty a miluju (tira)Míšu.

Raw a vegan verze je nutričně bohatá, naprosto lahodná a méně sladká. Když mě honí mlsná, mlsám bez kompromisu. Tedy dělám dobře i své mysli, i svému tělu.

Vanilkový krém nedělám z kešu, ale nechávám ho pěkně nadýchaný a jemný. Tak hurá do toho.

, , ,

Kokosové válečky obalené v čokoládě (raw, vegan, bez přidaného cukru, bez lepku)

IMG_2488

Kokosové válečky se strouhaným kokosem a kokosovým máslem nebo olejem jsou syté, obsahují prospěšné tuky a zasytí. Před podáváním je necháme povolit při pokojové teplotě a můžeme nakrájet na menší kolečka.

Hodí se také jako svačinka dětem do školy.

,

Kaše z chia semínek („krupicová“) raw, vegan, bez lepku, bez cukru

img_7907

Velmi dobrá kaše z chia semínek, která připomíná krupicovou kaši.

Co je ovšem na této „jakoby krupicové kaši“ famózní je máslová poleva. Tuto polevu jsem vytunila raw kokosovými krystaly. Smícháním rozpuštěného kokosového oleje (nebo ještě lahodněji kokosového másla) a raw agáve sirupu a nebo medu vznikne dokonalá sladká, mastná poleva. Jakoby ji dělala moje babička. Ach…

Jahodový dortík ze 2 ingrediencí (raw, vegan, bez lepku, bez cukru, bez ořechů)

IMG_5978 (1)

Možná i vy máte podobnou zkušenost z dětství. Milovala jsem babiččiny ovocné knedlíky. Hlavně ty jahodové. Jedla jsem je tím způsobem, že jsem knedlíček rozkrojila a jahodu uvnitř jsem slupla jako malinu. Před nějakým časem jsem si uvědomila, že toto dělám se spoustou jídla – např. u raw dortíků. Sním ovocný nebo čokoládový krém a korpus nechávám na talíři.

A tak jsem si pro sebe vytvořila ideální jahodový dezert.