Rychlé okurkové pickles hotové přes noc (raw, vegan, bez lepku)
Rychlé okurkové pickles podle Amie Sue z nouveauraw .com jsou úžasně lahodné. Oproti původnímu receptu používám méně raw agáve, i když tyto pickles jsou myšleny jako sladko kyselé. Začínám asi s 1/4 šálku sirupu z agáve a pokud mám potřebu, přidám ještě více. Začínejte tedy podle své chuti a preference.
Rychlé okurkové pickles jsou hotové přes noc. Ale čím déle ho necháte, tím lepší je. Výsledná chuť závisí na chuti surovin, jako je ocet, samotné okurky apod. Jako u všech raw receptů tedy využijte to, co Vám skutečně chutná. Tento „lák“ na okurky je naprosto dokonalý.
Lák na okurky po snězení nevylévejte, prostě si udělejte další. Můžete také přidat na plátky nakrájený česnek, chuť je opět famózní.
Přeji Vám mnoho sladkých lahodných chvil nejen se sladko-kyselými okurkami,
Mgr. Klára Hlaváčová
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)
4 šálky bio okurky (nakrájené na 3 mm plátky)
1/2 bílé cibule, nakrájená na tenko
1 šálek raw bio jablečného octa
1/2 šálku vody (nejlépe filtrované)
1/2 šálku erythritolu
2 lžíce octu z hnědé rýže a nebo z bílých bio hroznů
1 lžíce hořčičných bio semínek
1) Okurky omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na kolečka tenká cca 3 mm. Doporučuji využít bio okurky (už jen kvůli chuti) a u nich necháme slupku. Jinak slupku oloupeme. Přendáme do misky.
2) Na stejně tenké plátky nakrájíme cibuli. Přidáme ji k okurce a promícháme.
3) Do dvou skleněných lahví dáme po stejném množství okurky s cibulí.
4) V misce promícháme oba druhy octů, vodu, raw agáve a hořčičné semínko. Dobře promícháme, aby se vše spojilo.
5) Směsí přelijeme okurky a cibuli ve sklenicích, uzavřeme víčkem a jemně promícháme jako v shakeru.
6) Necháme uležet přes noc na kuchyňské lince nebo v lednici. Skladovat můžeme v lednici i několik týdnů.
Fantazii meze skutečně neklaďme a tak je úžasné přidat i pálivou papričku jalapenos nebo řapíkatý celer. Tento lák na okurky je skvělý také jednoduchá a rychlá zálivka na salát.
Nejen inspiraci, ale veškeré nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Recept a fotografie: Amie Sue, s písemným svolením autorky, http://nouveauraw.com/raw-recipies/condiments/raw-sweet-bread-and-butter-overnight-pickl
Typ jídla: dresing, dresingy, oběd, saláty, zálivky
Ingredience: bílá cibule, hořčičné semínko, jablečný ocet, ocet z bílého hroznového vína, okurky, raw sirup z agáve
Ingredience: bílá cibule, hořčičné semínko, jablečný ocet, ocet z bílého hroznového vína, okurky, raw sirup z agáve
Facebook Comments
‹ Jak na novoroční odlehčení s Lahodnostmi? 8+2 tipů jak zhubnout, mít lepší náladu i více energie Jak naklíčit lahodná křupavá semínka pro Váš jídelníček? ›