LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Rychlé okurkové pickles hotové přes noc (raw, vegan, bez lepku)

Raw-Sweet-Bread-and-Butter-Overnight-Pickles66

Rychlé okurkové pickles jsou úžasně lahodné. Navíc jsou hotové přes noc. A čím déle je necháte, tím jsou lepší.

Tento „lák“ na okurky je naprosto dokonalý. Po snězení lák nevylévejte, prostě si udělejte další okurky. Lák Vám skvěle poslouží také jako jednoduchá zálivka na salát.

Sandwich na italský způsob s kapary (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9110

V poslední době jsem se zcela zamilovala do kapary. Dříve jsem si myslela, že kapary je nějaká ryba, asi jako ančovičky. V Římě jsem ale zjistila, že kapary jsou nerozvinutá poupata květů keře kapary trnité (capparis spinoza). V italské a francouzské kuchyni se běžně používají a dodávají ten dlouho hledaný italský a francouzský chuťový šmrnc. No jo, stále se učím.:)

Dokonce si kapary prý můžete vypěstovat i doma. Máte s tím někdo zkušenosti? A také jste si mysleli, že kapary jsou ryby? :-D