LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Raw pomazánka – krémový kešu „sýr“

cashewcreamcheese77

Mimořádně lahodný a mimořádně jednoduchý kešu sýr typu „rychle si udělej a hned si vychutnej“ podle Amie Sue. Chcete rychlý dresing? Pomazánku na chléb? Dip na zeleninu? Sladký krém na koláč? Sladký krém jen tak? Šlehačku? Tak mrkejte ;)
Oblíbila jsem si jednoduché pomazánky, do kterých si namáčím bio zeleninu. Na delší hranolky nakrájenou mrkev, okurku, pastiňák nebo cuketku. Také je výborná pro tyto účely (a zvláště v zimě) brokolice a květák.

Co potřebujeme? Pro zobrazení ingrediencí klikněte na fialový text

mixér
2 a 1/4 šálku raw kešu (namočené cca 2 hodiny) – Použijte skutečně kavlitní kešu ořechy, jinak pomazánka nebude tak lahodná
2 a 1/2 lžíce čerstvé šťávy z bio citronu
2 lžíce raw lahůdkového droždí (jediné raw lahůdkové droždí, poznáte ho i podle chuti)
1 lžičku prášku z cibule (používám čerstvou šalotku)

Jak na to?

1) Raw kešu (bez namáčecí vody) dáme do mixéru. Přidáme ostatní ingredience a promixujeme. Poté můžeme dle fantazie přidat čerstvé bylinky nebo kešu krém sníst hned teď.
2) Pokud by jste kešu krém dělali na sladko, vynechte samozřejmě lahůdkové droždí a cibuli. Naopak přidejte sladidlo. Dle fantazie přidejte vanilku, ovoce apod.
3) Rozmixujte do krásného hladkého krému.
4) Máte-li chuť, můžete kešu sýr nechat fermentovat za použití raw veganských probiotik. Recept se zobrazí, kliknete-li na obrázek sýru níže.
Sun-dried-Tomato-and-Basil-Cheese-Spread1

Fermentovaný sýr s bazalkou a rajčátky

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.
Přeji Vám mnoho nádherné inspirace a obzvláště barevný podzim.
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
Vše pro živou stravu na jednom místě. Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl.

cashewcreamcheese77

Autor textu a překladu: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Autor receptu a fotografie: Amie Sue, http://nouveauraw.com/raw-recipies/condiments/raw-cashew-cream-cheese/

Tento článek Raw pomazánka – krémový kešu „sýr“ lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/raw-pomazanka-kremovy-kesu-syr/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>