Mandlové mrkvovo-brokolicové raw toasty
Mandlové mrkvovo-brokolicové toasty jsou úžasně svěží, nadýchané a lehké.
Připravujete-li si doma ořechové mléko, např. mandlové, určitě si uschovejte mandlovou drť, která po přecedění mléka zbyde.
Mandlová drť je úžasná do raw krutonů, chlebů a krekrů. Lehce se dá v receptech zaměnit za mandlovou mouku (na jemno rozmixované mandle). Mandlová drť má ale tu výhodu, že těsto nádherně nadlehčí. Chléb, krutony i toasty jsou poté nadýchané a svěží.
Mandlová drť se skvěle hodí i do mrkvových toastů. Udělejte si tedy mandlové mléko (nebo kakao) a zároveň si pochutnejte na těchto úžasných toastech.
Pokud zároveň nevíte, jak lze lahodně využít drť po odšťavňování zeleniny, tento recept od Amie Sue je jako dělaný pro Vás.
Co potřebujeme?
1/2 šálku raw mandlí, namočených
2 šálky mandlové drtě (nebo mandlové mouky)
1/2 šálku bio zlatého lněného semínka
1/2 – 1 šálek šťávy z bio mrkve
1 šálek mrkvové drtě (cca 5 mrkví) a drtě z 1 stonku brokolice (drť po odšťavení)
1 stroužek česneku
1 lžička himalájské soli
Z namočených mandlí si připravíme ořechové mléko a drť nevyhazujeme – využijeme ji do receptu. Rychlým pomocníkem je specialista na ořechová, semínková, rýžová nebo obilná mléka.
Odšťavíme si zvlášť cca 5 mrkví (mrkvovou šťávu použijeme do receptu) a poté jeden stonek z brokolice.
1/2 šálku namočených mandlí zpracujeme v mixéru nebo ve food processoru, poté přidáme lněné semínko (mleté nebo celé), drť z mrkve a brokolice, mandlovou drť, česnek a sůl. Dobře promícháme a postupně přidáme šťávu z mrkve. Opět promixujeme.
Na sušícím plátu vytvarujeme toast nebo chléb a dáme sušit na 42°C. Po cca 1 hodine toast rozkrájíme na plátky a sušíme dále dokud není prosušený.
Výhodou prosušeného toastu je, že v uzavřené nádobě v lednici vydrží 1-2 týdny.
Přeji Vám lahodné pochutnání, Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
Všechna práva vyhrazena.
Autor receptu a fotografií: Amie Sue http://nouveauraw.com/raw-recipies/artisan-breads/almond-toast/
Překlad a doprovodný text: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Tento článek Mandlové mrkvovo-brokolicové raw toasty lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/mandlove-mrkvovo-brokolicove-toasty/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.
Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“.
Typ jídla: hlavní jídla, krekry, raw chleba, Veggiefino na výrobu ořechového mléka
Pomůcky: food processor, mixér Vitamix, sušička, tyčový mixér
Ingredience: brokolice, česnek, himalájská sůl, lněné semínko zlaté, mrkev, mrkvová šťáva, raw mandle
Pomůcky: food processor, mixér Vitamix, sušička, tyčový mixér
Ingredience: brokolice, česnek, himalájská sůl, lněné semínko zlaté, mrkev, mrkvová šťáva, raw mandle
Facebook Comments
‹ Paprikovo-rajčatový ořechový raw sýr Raw česnekový naan podle Markuse Rothkranze ›