LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Raw jahodová marmeláda s datlemi (na cukroví nebo jinam)

Strawberry-Date-Jam-1

Cukroví a marmeláda jde dohromady. Tento lahodný recept podle Amie Sue je prostě tradiční. Skládá se ze dvou ingrediencí, které můžete libovolně měnit.

Místo jahod lze použít jablka, švestky, mango, meruňky, fíky i další lahodnosti a vytvořit si tak úžasný raw džem, který v lednici vydrží až 2 týdny.

,

Mandlové raw rohlíčky + tipy na zdravé obalení i těch pečených

christmas-3005464_640

Tradiční vánoční cukroví zase trochu jinak, jak už jste na Lahodném blogu zvyklí. Mandlové raw rohlíčky jsou vynikající a jelikož jsou z ovoce a mandlí, jsou také zdravé, vydatné a zasytí.

Hlavní ingredience, se kterými si hravě vystačíte, jsou sušené meruňky (nebo jiné sušené ovoce) a mandle (nebo jiné ořechy či jejich směs). Takto jednoduché to je.

Raw čokoládové dortíčky s jahodovo meruňkovým džemem a polevou

Chocolate-Cake-with-Strawberry-Apricot-Jam101

Variací na tyto dortíčky je mnoho a já se rozhodla, že uveřejním dvě. Tyto jsou podle Amie Sue a jsou inspirovány jejími staršími recepty. Druhý uveřejněný recept bude moje variace na tyto dortíčky s meruňkovo mangovým džemem, které jsem pro tento čas pojmula také vánoční raw cukroví.

Čokoládové dortíčky se hodí pro každou příležitost i jen tak ke zdravému mlsání. Dají se udělat jako dort, jako menší dortíčky akorát tak do úst nebo jako větší zákusky. I džem se dá různě obměňovat podle sezónnosti ovoce. Co vím jistě, že Vám budou skutečně chutnat.

,