Zapečené jáhly na sladko (vegan, bez lepku)
Víte, že jáhly dříve sloužily jako sváteční a drahé jídlo?
Víte, že jáhly dříve sloužily jako sváteční a drahé jídlo?
Na raw palačinkách je báječné to, že je můžete mít nasušené dlouho dopředu a vydrží vám měsíce (6-12 měsíců!). Když chcete, jenom sáhnete po palačince, natřete ji raw marmeládou nebo krémem a voila!
Tak jak jsem dříve moc neměla ráda zeleninové polévky, koncem léta nastala polévková vlna. Polévku jím studenou, ale je možné mírně ji zahřát mixovánímv mixéru a nebo jí ohřát v sušičce či ve vodní lázni.
Je to také první recept, kde jsem použila rýžové miso. Kam ještě ho používáte? Dejte mi vědět do komentářů, ať načerpám inspiraci
Možná i vy máte podobnou zkušenost z dětství. Milovala jsem babiččiny ovocné knedlíky. Hlavně ty jahodové. Jedla jsem je tím způsobem, že jsem knedlíček rozkrojila a jahodu uvnitř jsem slupla jako malinu. Před nějakým časem jsem si uvědomila, že toto dělám se spoustou jídla – např. u raw dortíků. Sním ovocný nebo čokoládový krém a korpus nechávám na talíři.
A tak jsem si pro sebe vytvořila ideální jahodový dezert.
Podělím se s Vámi o vlastní zkušenost. Věřím totiž, že by Vás mohla inspirovat a také pobavit.
Na začátku bylo moje silné rozhodnutí „něco“ změnit. Konkrétně změnit pocit z mého vlastního těla a mysli.
Prvotně jsem nechtěla změnit stravu nebo nedej bože životní styl. Mým záměrem nebylo stát se vitariánem nebo vegtariánem či jiným „-ánem“.
Chtěla jsem to vyzkoušet. Na 14 dní… Co je 14 dní oproti celému životu? Co je 14 dní oproti věčnosti? Zkusíte to také? Moje 4 tipy Vám pomohou.