LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Veganská lahodná paštika – hrnečkový recept (vegan)

pastika

Paštika bez masa? A navíc lahodná? Ano! V dokonalé paštikové konzistence a chuti. Recept z kuchyně mojí kolegyně Květy Vondrákové, který tady ještě nebyl.

Vyzkoušíte?

Veganská lahodná paštika.

logo250px

Nejen inspiraci, ale veškeré nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)

1 hrneček tmavé čočky

1 bio cibule (na jemno nakrájet)

2 stroužky bio česneku (rozdrtit)

bylinky – tymián, šalvěj, rozmarýn popřípadě majoránka

150 g hub (nakrájet)

himalájská růžová sůl

bio pepř

panenský bio olivový olej

5 polévkových lžic gelu z čerstvého Irského mechu

brusinková nebo švestková marmeláda

brusinky-slazene-jablecnou-stavou-bio-raw-100gNa ozdobu:

bio a raw ořechy (např. vlašské nebo nepasterizované španělské mandle)

sušené nesířené bio švestky nebo nesířené bio brusinky

.

Jak na to?

Paštikový základ příprava:

1) Čočku povařte do měkka se špetkou soli a trochou bylinek. Na pánvičce orestujte na oleji cibulku, pak přidejte česnek a houby do měkka. Ke konci přidáme bylinky a trochu soli.

2) Vše společně s čočkou rozmixujeme na jemnou paštikovou hmotu, přidáme 3 polévkové lžíce gelu z irského mechu a dochutíme dle potřeby. Směs dáme do formičky nebo sklenic na paštiku a dáme do lednice.

Gelovitá paštiková poleva:

Do malého kastrolku si dáme pár lžic marmelády, přidáme trochu vody a 2 polévkové lžíce gelu z Irského mechu. Směs za stálého míchání povaříme na mírném ohni 5 minut. Přes malé sítko můžete propasírovat a nalijeme na paštiku ve formičce. Dozdobit můžete ořechy a sušeným ovocem. Dejte do lednice a nechte několik hodin ztuhnout.

Podáváme na pečivu, krekrech nebo kouskách okurky.

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

Jak připravit gel z irského mechu?

Mrkněte na video nebo se podívejte na foto-návod ZDE: http://blog.lahodnosti.cz/foto-navod-jak-dobre-pripravit-gel-z-irskeho-mechu/

Přeji Vám další lahodné pochutnání a pohodový čas,

Mgr. Klára Hlaváčová

www.lahodnosti.cz

logo250px

Nejen inspiraci, ale veškeré nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

pastika

Máte zájem o velkoobchodní spolupráci? Přehled lahodností: https://www.lahodnosti.cz/obsah/7-velkoobchod

Kontakt: lahodnosti.kveta@gmail.com, tel.: 734 799 449

Autorka průvodního textu: Mgr. Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Autorka receptu a postup přípravy: Květa Vondráková, http://www.lahodnosti.cz/?ref=350
Fotografie: Květa Vondráková, www.facebook.com/irskymech

 

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>