Veganská lahodná paštika – hrnečkový recept (vegan)
Paštika bez masa? A navíc lahodná? Ano! V dokonalé paštikové konzistence a chuti. Recept z kuchyně mojí kolegyně Květy Vondrákové, který tady ještě nebyl.
Vyzkoušíte?
Veganská lahodná paštika.
Nejen inspiraci, ale veškeré nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)
1 hrneček tmavé čočky
1 bio cibule (na jemno nakrájet)
2 stroužky bio česneku (rozdrtit)
bylinky – tymián, šalvěj, rozmarýn popřípadě majoránka
150 g hub (nakrájet)
himalájská růžová sůl
bio pepř
panenský bio olivový olej
5 polévkových lžic gelu z čerstvého Irského mechu
brusinková nebo švestková marmeláda
Na ozdobu:
bio a raw ořechy (např. vlašské nebo nepasterizované španělské mandle)
sušené nesířené bio švestky nebo nesířené bio brusinky
.
Jak na to?
Paštikový základ příprava:
1) Čočku povařte do měkka se špetkou soli a trochou bylinek. Na pánvičce orestujte na oleji cibulku, pak přidejte česnek a houby do měkka. Ke konci přidáme bylinky a trochu soli.
2) Vše společně s čočkou rozmixujeme na jemnou paštikovou hmotu, přidáme 3 polévkové lžíce gelu z irského mechu a dochutíme dle potřeby. Směs dáme do formičky nebo sklenic na paštiku a dáme do lednice.
Gelovitá paštiková poleva:
Do malého kastrolku si dáme pár lžic marmelády, přidáme trochu vody a 2 polévkové lžíce gelu z Irského mechu. Směs za stálého míchání povaříme na mírném ohni 5 minut. Přes malé sítko můžete propasírovat a nalijeme na paštiku ve formičce. Dozdobit můžete ořechy a sušeným ovocem. Dejte do lednice a nechte několik hodin ztuhnout.
Podáváme na pečivu, krekrech nebo kouskách okurky.
Jak připravit gel z irského mechu?
Mrkněte na video nebo se podívejte na foto-návod ZDE: http://blog.lahodnosti.cz/foto-navod-jak-dobre-pripravit-gel-z-irskeho-mechu/
Přeji Vám další lahodné pochutnání a pohodový čas,
Mgr. Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
Nejen inspiraci, ale veškeré nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Máte zájem o velkoobchodní spolupráci? Přehled lahodností: https://www.lahodnosti.cz/obsah/7-velkoobchod
Kontakt: lahodnosti.kveta@gmail.com, tel.: 734 799 449
Autorka průvodního textu: Mgr. Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Autorka receptu a postup přípravy: Květa Vondráková, http://www.lahodnosti.cz/?ref=350
Fotografie: Květa Vondráková, www.facebook.com/irskymech
Typ jídla: „slanosti“, dipy, hlavní jídla, oběd, raw pomazánky, svačina, večeře, veganská paštika
Ingredience: česnek, cibule, čočka, himalájská sůl, houby, Irský mech, panenský olivový olej, pepř
Ingredience: česnek, cibule, čočka, himalájská sůl, houby, Irský mech, panenský olivový olej, pepř
Facebook Comments
‹ Představujeme výjimečnou novinku: Odsolený prášek z mořské řasy Irský mech jako ROSTLINNÁ alternativa ke kolagenu Nepečený Tiramíša (raw, vegan, bez lepku) ›