Dokonalé cibulové wrapy (raw, vegan) podle TannyRaw
Mrkněte na video od Tanny na skvělé cibulové krekry/wrapy. Jsou báječné. Miluju cibuli, pokud vy také, neváhejte a recept vyzkoušejte.
TIP: místo cibule ještě dělám tyto placky s kysaným zelím. Též naprosto vynikající.
V tomto zimním čase se také hodí zelné placky z kysaného zelí, mrkněte na recept na Lahodném blogu klik ZDE „Zeláky a zeleniňáky“: http://blog.lahodnosti.cz/zelaky-a-zeleninaky-nebo-tak-nejak-raw-vegan-bez-lepku/
Pokud neznáte Tanny, na youtube má skvělou sérii sušených krekrů a wrapů. Postupně některé zajímavé recepty přeložím. Mimochodem, kolik byste řekli, že je Tanny let? Dejte tip do komentářů.
Přeji harmonické a úsměvem prozářené skoro jarní dny,
Mgr. Klára Hlaváčová
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Pojďme se pustit do receptu. Pokud si nejste jistí přípravou nebo množstvím dle mého popisu a překladu receptu, podívejte se na video, hned ze začátku je příprava.
Video od Tanny:
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text):
1/4 šálku raw bio zlatého lněného semínka
1/2 – 3/4 šálku čerstvý Irský mech
1-2 lžíce raw jablečného octa v Demeter kvalitě
1 lžíce chilli papriků vloček
2 lžíce mořských řasa bio dulse
1 obrovská cibule nebo více menších bio cibulí
pečící papír nebo vložka do sušičky, mixér, sušička, spiralizér nebo kruhadlo
1) Dle návodu na etiketě připravíme gel z čerstvého Irského mechu. (na cca 10-15 minut namočíme ve vodě, velmi dobře propláchneme, vložíme do mixéru, přidáme vodu a umixujeme na hladkou pastu). Tanny si dělá gel do zásoby a skladuje poměrně dlouho v lednici ve skleněné nádobě s víkem.
2) Umixujeme lněné zlaté semínko, dále dulse a ostatní suché ingredience. Přidáme ocet a gel z Irského mechu. Promixnutou hmotu dáme do mísy. Dle potřeby přidáme vodu.
3) Na spiralizéru nakrouháme cibuli (jde o to, aby vznikli větší delší kusy, textura wrapy je pak super). Lépe se krouhá velká cibula než hodně malých. Cibuli nasypeme do mísy k předešlé hmotě.
4) Dochutíme dle potřeby, promícháme a na sušící plát na pečící papír uděláme kulaté wrapy.
5) Sušíme několik hodin do 42°C. Jakmile jde wrap odlepit, obrátíme ho a sušíme z druhé strany. Výrazně tím zkrátíme dobu sušení.
TIP: Máte-li kruhovou sušičku, udělejte menší placky tak, aby se vám vešly kolem díry v sušičce. Další tipy na sušení najdete ve speciálním článku o sušením potravin klik ZDE: http://blog.lahodnosti.cz/vitarianska-trouba-zabavne-suseni-v-raw-strave/
6) Hotovo. Naplníme dle chuti raw dresingem (recepty klik ZDE), zeleninou nebo čímkoliv jiným (tofu, avokádo…).
Veškeré ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Máme širokou nabídku raw, vegan a bio produktů, od čerstvých po sušené, od ořechů po doplňky stravy. Tím, co jíme, i žijeme. Doslova.
Co jsou Lahodnosti?
www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Čerstvé i trvanlivé čisté potraviny. Bez chemických přísad. Bez konzervace. Nejčistší lahodné nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl. Čerstvé i trvanlivé potraviny umíme skladovat, takže si je skutečně vychutnáte.
Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Maloobchod, velkoobchod, luxusní čisté potraviny, Lahodný blog, profesionální poradenství, přednášky, ochutnávky, dovoz a vývoj vlastní potravin a surovin té nejlepší kvality.
Autorka receptu, videa a fotografií wrapů a sebe: TannyRaw, navštivte její stránky https://www. tannyraw. com/
Autorka překladu a textu: Mgr. Klára Hlaváčová, www. lahodnosti. cz
Typ jídla: „slanosti“, chipsy, hlavní jídla, krekry, oběd, raw chleba, večeře
Pomůcky: mixér Eva Hájková, pečící papír, spiralizér, sušička
Ingredience: bio cibule, čerstvý irský mech, chilli vločky, dulse, Irský mech, jablečný ocet, lněné semínko zlaté
Pomůcky: mixér Eva Hájková, pečící papír, spiralizér, sušička
Ingredience: bio cibule, čerstvý irský mech, chilli vločky, dulse, Irský mech, jablečný ocet, lněné semínko zlaté
Facebook Comments
‹ Rychlé sushi (raw/vegan) s Tamari omáčkou – FOTORECEPT podle Rothkranze Mátovo-čokoládová zmrzlina. Musíte vyzkoušet. (raw, vegan, bez cukru) ›
Tanny má něco mezi 65 -70 lety…její kůže na rukou a na krku prozradí mnohé o věku a také kluby na roukou.zdraví Annemarie
Juj, tak uvidíme
Tanny je myslím kolem 45 let.
Ano, je to tak