Živá kaše z květáku (raw, vegan, bez lepku) 3 ingredience + koření
Dostala jsem chut na květákovou kaši. Část receptu jsem si vypůjčila od Missue a zbytek si upravila dle vlastní chuti. Kaše je vynikající!
A s čím je jí servírovala? Samotnou. V raw stravě nerada napodobuji vařená jídla, protože výsledek je pro mě většinou příliš těžký a chutě velmi výrazné. Pokud by jste ale ke kaši něco rádi přidali, udělejte si placičky z jakékoliv zeleniny, kterou spojíte psylliem.
Kaše je živá, tak ať vám neuteče.
Co potřebujeme? (pro zobrazení ingrediencí klikněte na fialový text)
1 střední sněhobílý bio květák
1/2 bio avokáda
1/2 cibule šalotky
2 polévkové lžíce panenského olivového oleje
1 lžička bio kmínu
1 lžička barevného pepře (nebo méně dle chuti)
1-2 lžičky himalájské soli
špetka kurkumy
italské koření na posypání
1) Do mixéru vložíme růžičky květáku. Přidáme 1/2 avokáda. Přidáme olivový olej, sůl, kmín a pepř. Vše rozmixujeme skoro dohladka.
2) Kaši přednáme do mísy. Vmícháme špetku kurkumy a na malé kousky pokrájenou polovinu šalotky.
3) Servírujeme posypané italským kořením, popř. ještě pepřem a ozdobené bylinkou a šalotkou.
Tip 1.: Avokádo kupte skutečně kvalitní, nejlépe bio, ať je kaše chutná. Na avokádu záleží. Seženete na Lahodnostech.
Tip 2.: Kurkumy přidejte skutečně jen špetku, jinak kaše bude hořká a to nechceme. Jde nám spíše o výslednou barvu a estetiku pokrmu.
Tip 3.: Přidejte raději méně šalotky než více. Zkrátka dle vlastní chuti na cibuli.
Přeji Vám mnoho lahodné zábavy nejen v kuchyni,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Ty nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl.
Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Autorka receptu, textu a fotografií: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Inspirace: Missue, http://missue.cz/blog.php?clanek=308
Tento článek Živá kaše z květáku (raw, vegan, bez lepku) 3 ingredience + koření lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/ziva-kase-z-kvetaku-raw-vegan-bez-lepku-3-ingredience-koreni/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.
Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“.
Typ jídla: hlavní jídla, oběd, raw kaše
Pomůcky: mixér
Ingredience: avokádo, himalájská sůl, italské koření, kmín, kurkuma, květák, panenský olivový olej, pepř, šalotka
Pomůcky: mixér
Ingredience: avokádo, himalájská sůl, italské koření, kmín, kurkuma, květák, panenský olivový olej, pepř, šalotka
Facebook Comments
‹ Jaké „chyby“ jsem udělala v raw stravě a proč je neopakovat? 3 „chyby“ + 3 tipy (1. díl) Kokosovo jahodové chia nanuky (raw, vegan, bez lepku, bez cukru) ›
Krásný sluníčkový den Klárko, tak jsem dělala už 2x tu květákovou kaši a podruhé jsem do ní přidala trochu černé soli a bylo to opravdu ta chut jako kaše bramborová…:) Díky za ty tvoje úžasné recepty. Vladka
Vlaďko, to je úplně super,skvělý nápad! Tahle kaše je super a dá se i lehce obměňovat, přitom velmi jednoduchá. Děkuji za milý komentář, jsem ráda, že chutná.
Klára
Klári, vyzkoušeno a potvrzuji, že kaše je vynikající a to tak moc, že jsem ji opakovaně připravovala v různých obměnách celý týden. Varianta s černou solí od Vlaďky je božská a já jsem zase přidala před mixováním 2 lžíce nakládané zeleniny a mé buňky skáčou radostí ještě teď.
Muack
Ha Evi! Mňam. Ano s černou solí podle Vlaďky jsem již též zkoušela a famózní. Tak to jsme ten týden jedly asi společně Děkuji za komentář Evi a moc zdravím do slunného domova,
MUACK