LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Zeleninové nugety/karbanátky s BBQ dresingem (raw, vegan)

images

Zeleninové nugety jsou vynikající. Upřímně, pokud se nezaleknete množství ingrediencí, které jsou pro jejich přípravu potřeba, oblíbíte si je. Jsou hutné, takže ideální do chladnějšího počasí a vypadají jako kuřecí nugety. Což považuji za plus, protože se tak stávají lákavější pro více lidí.
Překvapení na závěr: jako kuřecí nugety nechutnají, i když tak vypadají. :)
Zeleninové karbanátky jsou zkrátka super. Příprava je rychlá. Jednotlivé ingredience promixujete a promícháte a je to.
Shlédněte video a nebo se podívejte na můj přepis a překlad receptu, včetně tipů, níže.
Přeji vám zábavné tvoření i lahodné pochutnání,

Klára Hlaváčová

www.lahodnosti.cz

LAHODNOSTIcz LOGO FIN png

 

Veškeré ingredience pro toto jídla seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

Máme širokou nabídku raw, vegan a bio produktů, od čerstvých po sušené, od ořechů po doplňky stravy. Tím, co jíme, i žijeme.

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)

mixér, sušička nebo trouba

Na nugety:

1-2 lžíce raw a bio agávového sirupu
2 polévkové lžíce bio jablečného octa
2 polévkové lžíce bio chia semínek (namočené na 10 minut)
2 stroužky bio česneku
špetku bio chilli prášku
špetka kajenského pepře
1 lžička bio kmínu
1 lžička himálajské nebo středomořské soli
1 šálek na slunci sušených bio rajčat (namočené na 1 hodinu)
1 červená bio paprika
1/2 bio cibule
3 kukuřice (vyloupeme) nebo použijeme mraženou
1 polévková lžíce miso
1 šálek raw lahůdkového droždí
2 šálky bio slunečnicového semínka
2 šálky bio sezamového semínka

chiasamen-1-350x350_0-350x350_0

Příprava nugetů:

1) Nejprve namočíme chia semínka (na 10 minut) a na slunci sušená bio rajčata (na 1 hodinu).
2) Postupně v mixéru promícháme tekuté ingredience s kořením. Tedy sladidlo, ocet, chilli, miso, česnek, kajen, kmín a sůl. Přidáme namočená chia a promixujeme.
3) Slijeme sušená rajčata. Přidáme je k tomu, co již máme v mixéru a dále přidáme nakrájenou cibuli, nakrájenou červenou papriku a vyloupanou kukuřici. Promixujeme a přendáme do mísy.
4) Mixovací nádobu omyjeme a pořádně vysušíme. Umixujeme sezamové semínko. Nepřemixujte ho, jinak pustí moc oleje a budete z něj mít tahini. :) Umixovaný sezam přendáme do velké samostatné mísy. Umixujeme slunečnicové semínko a přendáme do mísy k sezamu.
5) Do mísy k sezamu a slunečnici přidáme lahůdkové droždí a ručně promícháme vařečkou. Přilijeme předtím umixované ingredience a vše ručně smícháme a propojíme dohromady.

Můj TIP 1: místo agávového sirupu nepřidávejte žádné sladidlo a nebo si můžete vystačit s 1 lžící xylitolu.

Můj TIP 2: Zapojte do přípravy nugetů děti. Jídla se zeleninou je budou bavit, zejména pak obalování. Následně jim nugetky dejte jako svačinu do školy.

gastro_lenzlaty-350x350_0

Na obalení:

1 šálek zlatého bio lněného semínka
1 lžička bio chilli
1/2 lžičky himálajské nebo středomořské soli
 Nyní si připravíme směs na obalování.
1) Všechny ingredience na obalování smícháme v misce.

Můj TIP 3: Lněné semínko nemixujte. Vše krásně obalíte v celém lněném semínku. Lněné semínko po rozmixování rychle oxiduje, ale většina z nás takto připravené jídlo nesní hned. Proto obalujte v celém lněném semínku jako Laura ve videu.

2) Z těsta v rukou vytvoříme válečky (těsto nabírejte lžící, aby se vám nelepilo), které obalíme v misce v obalovací směsi.
3) Dáme na sušící plát nebo na plech. Plát nebo plech můžeme vyložit pečícím papírem, aby se nám válečky nepřilepily. Sušíme do 42°C přes noc.

Můj TIP 4: Podávejte teplé nebo chlazené. Skladujte v uzavřené nádobě v lednici až několik dní.

rajcata_bio_zelenina-350x350_0

Na BBQ dresing:

1 šálek na slunci sušených bio rajčat, namočených na 1 hodinu
1 polévková lžíce Nama Shoyu nebo tamari
2 polévkové lžíce jablečného bio octa
1/4 hrnku agáve sirupu bio a raw
1/2 šálku extra panenského bio olivového oleje
½ lžičky mořské nebo himálajské soli
 1/2 bio cibule
2 střední bio rajčata
1 lžička červené papriky
1/2 lžičky kajenského pepře
1) Nakonec si připravíme BBQ dresing. Rajčata slijeme a vše vložíme do mixéru, umixujeme, hotovo. Podáváme s nugety.

images-1

Veškeré ingredience pro tato jídla seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz

Děláte raw nebo vegan zeleninové karbanátky? Jaký je váš snadný způsob, jak sníst chutně kupu zeleniny?

LAHODNOSTIcz LOGO FIN png

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

dkkdgt98uadb_4GMVInJLtKGc4gki06yqS4_rvng_thumbnail-titled_16x9-en-US

Co jsou Lahodnosti?

www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Čerstvé i trvanlivé čisté potraviny. Bez chemických přísad. Bez konzervace. Nejčistší lahodné nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl. Čerstvé i trvanlivé potraviny umíme skladovat, takže si je skutečně vychutnáte.
Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Maloobchod, velkoobchod, luxusní čisté potraviny, Lahodný blog, profesionální poradenství, přednášky, ochutnávky, dovoz a vývoj vlastní potravin a surovin té nejlepší kvality.

images

Překlad a text: Mgr. Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Fotografie: Laura Miller,Lifefood.cz, https://pixabay.com/

Autorka videa a receptů: Laura Miller, youtube, odkaz viz. video

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>