LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Domácí sirup a „med“ z pampelišek a sedmikrásek (vegan)

imageresize-1

Květa Vondráková, moje milá kolegyně, připravila něco z darů naší kvetoucí přírody. Tento sirup či „med“ je skvělý, např. odhleňuje. Doporučuji si vyhledat účinky pampelišek a sedmikrásek.

Místo cukru využijte lepší alternativu, jako je kokosový cukr (naleznete u ingrediencí). Přejeme lahodné zdraví. :)

, , ,

Makové rolky (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9952 copy

Návštěva sushi baru s kamarádkami mě natolik inspirovala, že jsem dostala chuť na „sushi“ ve sladké verzi. Tedy, aby bylo jasno: se sushi má tento jednoduchý dezert společný pouze vzhled (jakoby :) ) a název.

Pojďme si udělat rychlé makové rolky z wrapů z mladého kokosu, máku a rozinek.

Dáte si? A používáte rádi polotovary a nebo si vše raději připravujete sami?

,

Nepečený Tiramíša (raw, vegan, bez lepku)

tiramisu-2462152_640

Miluju Itálii, miluju dezerty a miluju (tira)Míšu.

Raw a vegan verze je nutričně bohatá, naprosto lahodná a méně sladká. Když mě honí mlsná, mlsám bez kompromisu. Tedy dělám dobře i své mysli, i svému tělu.

Vanilkový krém nedělám z kešu, ale nechávám ho pěkně nadýchaný a jemný. Tak hurá do toho.

, , ,

Honí vás mlsná? Cibulové kroužky (raw, vegan)

IMG_20140630_060916

Ráda se procházím staršími recepty na Lahodném blogu a vždycky mě nějaký recept, na který jsem již zapomněla, zaujme. A tak jsem dostala chuť na cibulové kroužky, které jsem nedělala již roky.

Hodí se nejen k mlsání a pohoštění, ale i jako příloha k salátům či k zelenině.
A hlavně – zaženou chutě na cokoliv jiného.

3 psi? Neee, chipsy! Z mořské řasy. (raw, vegan, 3 ingredience + koření)

F63F6330-BC03-4E51-B45F-C23B54798ED4

Tři psi? Neeee, chipsy!

Skvěle dochucené chipsy z mořské řasy Irský mech. Umixujete dohromady, usušíte, nalámete. Hotovo.

, , , , , ,

Vanilkové rohlíčky (raw, vegan, bez lepku)

img_7683-1

Dokonalé vanilkové rohlíčky, které nádherně provoní váš dům. Křehoučké, na povrchu křupavé a uvnitř vláčné. Obalte je syrovým hnědým cukrem (raw kokosové krystaly) a strouhaným kokosem. Tyhle rohlíčky jsou prostě božské.

Raw cukroví připravuji již od listopadu, což je celkem srandovní. Nakonec se ale na Lahodný blog dostane jenom skutečně pár těch nejlepších receptů. Letos jsem si také na zkoušku koupila raw cukroví, ale nakonec zjistím, že mi vždycky nejvíc chutná to moje, domácí. Máte to také tak?

,

Raw sváteční štola (sladký chléb)

99bef9e0-44d0-4902-89f2-c5ac1f23a3b7

Úžasně lahodný recept, který v různých obměnách děláme často doma na slano se sušenými rajčátky nebo s řapíkatým celerem, kmínem a kurkumou. Varianta na sladko je krásnou isnpirací. A pokud před sušením tuto štolu „pocukrujete“ kokosem nebo kokosovým cukrem, iluze vánoční nebo velikonoční štoly je na světě.

Kokosové válečky obalené v čokoládě (raw, vegan, bez přidaného cukru, bez lepku)

IMG_2488

Kokosové válečky se strouhaným kokosem a kokosovým máslem nebo olejem jsou syté, obsahují prospěšné tuky a zasytí. Před podáváním je necháme povolit při pokojové teplotě a můžeme nakrájet na menší kolečka.

Hodí se také jako svačinka dětem do školy.

,

Zelené smoothie s divokými bylinkami a květy

BA62B160-823D-4EE3-8887-50237A53D60D

Máte rádi zelená smoothie? Pro mnohé z nás jsou ranní vzpruhou nebo dokonce jedním ze základů jídelníčku. Do smoothie je skvělé přidat trošku zeleného, trošku ovoce (klidně méně sladkého) a něco nutričně bohatého.

Inspirujte se a udělejte si smoothie s divokými bylinkami a květy, co kde právě jsou. Nebojte se mladých kopřiv, listů pampelišek, sedmikrásek apod. Chutné jsou i mladé lístky buků, na zahrádce pak kadeřávek, rukola, polníček nebo roketa. Sbírejte je nebo pěstujte v čistém prostředí, kde se nehnojí a nestříká chemií. Dbejte také na vlastní informovanost, ušetříte si mnohá zklamání ohledně chutí a bezpečnosti plevelů.

Krémový sýr podle Fully Raw Kristiny (raw vegan Cream Cheese)

maxresdefault

Cream cheese neboli krémový sýr je v Americe velmi oblíbený sýr. Recept je moc dobrý a tak jsem ho přeložila pro nás všechny i na Lahodný blog.

Pomazánku můžeme udělat velmi jednoduše a sníst ji jen tak (příprava by skončila u bodu 2 viz. níže). A nebo uděláme „skutečný“ sýr a ten pak necháme odležet (bod 3 a dále).

Pustíte se do toho?

‹ Předchozí příspěvky Další příspěvky›