LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Italská pizza kapsa (raw, vegan, bez lepku, bez ořechů)

Italian-Pizza-Pockets31

Když jsem vyzkoušela tuto gurmánskou pizza kapsu, měla jsem až pocit úžasu. Při troše pečlivosti pokrm nádherně vypadá a je vynikající.

Pizza kapsa je vláčná, měkká, řekla bych až skoro máslová. Určitě to není krekr, který po někom hodíte a nic se mu nestane (ani krekru, ani tomu, po kom jste ho hodili). :)

Raw varianta ke grilování? Jednoduché raw houstičky nejen pro burgry

burger

Na přípravu jednoduché placky, burgery nebo karbanátky.

V raw stravě se v poslední době stalo, že se napodobují jídla, který jsou jako ta vařená. Ale nevadí. Hlavně, když nám chutná a tyto super zdravé varianty si dáváme.

Pojďme si tedy dát „jako“ burger. (Pozor, neplést s tím „Pojďme si jako dát burger“. To má zcela jiný význam ;) )

Foto návod: Jak dobře připravit gel z Irského mechu?

Po dvou a půl hodině.

S vytvářením fotonávodu k přípravě Irského mechu jsem byla inspirována k vytvoření nové rubriky „Raw techniky“, kde se postupně dozvíte veškeré techniky využívané v živé kuchyni, jako je sušení, příprava ořechových a semínkových mlék, fermentování, namáčení, klíčení, přípravu nudliček a špaget, obalování, odšťavňování, přípravu smoothie a další vychytávky. Jsem nadšená z těchto „základních“ dotazů, protože to znamená, že Lahodný blog inspiruje i úplné začátečníky, stejně tak jako dlouholeté příznivce živé stravy. Veškeré vaše inspirace velmi, velmi oceňuji. A teď již k Irskému mechu. :)

Raw chléb s karamelizovanou cibulkou a naklíčeným ovsem

DSC_0546_resize

Základem tohoto raw chleba, který mu dodá jeho jedinečnou chuť, je „zkaramelizovaná“ cibulka. Jinými slovy cibulka, která je 24 hodin naložená v marinádě. Jakub v tomto případě vytvaroval menší veky, které poté rozkrájel na jednohubky. Z takovýchto malých krajíčků můžeme udělat báječné jednohubky: potřeme pestem z medvědího česneku a ozdobíme sušeným rajčátkem.

Další příspěvky›