LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

„Udělej si vlastní“: dresing tisíc ostrovů! (raw, vegan, bez cukru, bez lepku) seriál, díl 3/6

salads-237936_640

„Udělej si vlastní“ je cyklus videí od Markuse Rothkranze, jak si sám vyrobit vlastní super zdravá ochucovadla do jídel místo fastfoodových nezdravých.

Těšte se tak na majonézu (již uveřejněno), kečup, hořčici, dresing tisíc ostrovů, pálivou omáčku (uveřejněno) a lák. Připraveni na smršť chutí? Zapomeňte na náhražky, pojďte do plných chutí.

„Udělej si vlastní“: pálivou omáčku! (raw, vegan, bez cukru, bez lepku) seriál, díl 2/6

bottle-576342_640

„Udělej si vlastní“ je cyklus videí od Markuse Rothkranze, jak si sám vyrobit vlastní super zdravá ochucovadla do jídel místo fastfoodových nezdravých.

Těšte se tak na majonézu (již uveřejněno), kečup, hořčici, dresing tisíc ostrovů, pálivou omáčku a lák. Připraveni na smršť chutí? Zapomeňte na náhražky, pojďte do plných chutí.

Wrapy z Irského mechu + recept na thajské závitky (raw, vegan, bez lepku, bez sacharidů)

IMG_20180418_193156_521

Naučte se vytvořit lehké závitky z Irského mechu, které můžete naplnit zeleninou (např. nyní aktuálně cuketou) a dipem.

Znáte rýžový papír? Závitky z Irského mechu jsou něco podobného. Závitky z Irského mechu jsou netučné, bez sacharidů a nápadité.

Kokosový wrap (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9893 (1)

Jsem zamilovaná. Do života. A do kokosového wrapu. Objevila jsem geniální placky z mladého kokosu, ze kterých do pár minut vykouzlím lahodné jídlo.

Placky z mladých kokosů mám moc ráda. Často ale nemám chuť objednávat mladý kokos, otevírat ho, vydlabat kokosové maso, rozmixovat se solí, dát ho sušit… Jako kdyby to říkal pan Lorenz ve filmu Na samotě u lesa: to máte koupit mladý kokos, otevřít ho, vydlabat kokosové maso, rozmixovat ho, přidat sůl, usušit…

, , ,

Jarní svačinka: raw chleba s fermentovaným kešu sýrem a řeřichou

IMG_9583 (1)

Přináším odlehčenou jarní inspiraci na svačinu, oběd nebo i večeři. Aktuálně hodně klíčím řeřichu, rukolu a brokolici (oproti loňsku, kdy jsem klíčila ve velkém ředkvičku a alfalfu). Klíčení si maximálně užívám a letos mě fakt baví.

Recept naleznete v článku

Sandwich na italský způsob s kapary (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9110

V poslední době jsem se zcela zamilovala do kapary. Dříve jsem si myslela, že kapary je nějaká ryba, asi jako ančovičky. V Římě jsem ale zjistila, že kapary jsou nerozvinutá poupata květů keře kapary trnité (capparis spinoza). V italské a francouzské kuchyni se běžně používají a dodávají ten dlouho hledaný italský a francouzský chuťový šmrnc. No jo, stále se učím.:)

Dokonce si kapary prý můžete vypěstovat i doma. Máte s tím někdo zkušenosti? A také jste si mysleli, že kapary jsou ryby? :-D

Vynikající salát s „kešunézou“ nejen na vánoce (raw, vegan)

img_7727

Nahlas přemýšlím, zda nevytvořit rubriku receptů „za 5 minut hotovo. I s mytím.“ Zjistila jsem totiž, že takové recepty mi jdou úplně nejlépe. Nejsem zrovna holka, co by se ráda a dlouho otáčela v kuchyni (ano, proto mám blog o jídle :) ), ale možná právě proto jsem mistrem rychlých receptů. Na Lahodném blogu jich mám však pomálu.

Stál by jsi, můj milý lahodný čtenáři, o takové recepty?

Salát s kešunézou je takovým podobným rychlým receptem. Je vynikající, jednoduchý a skvěle vám poslouží nejen na vánoční stůl.

, , ,

Jak vytvořit želatinu z Irského mechu? (video-návod)

img_7175

Jak si vytvořit želatinu z Irského mechu? Želatina je následně super do smoothie, koktejlů, chlebů, krekrů, dezertů a aspiků. Zajišťuje nadýchanost potravin a navíc se jedná o kolagenovou bombu. Slouží místo vajec a tak by jsme ji mohli nazvat i veganským rostlinným vejcem.

,

Italská pizza kapsa (raw, vegan, bez lepku, bez ořechů)

Italian-Pizza-Pockets31

Když jsem vyzkoušela tuto gurmánskou pizza kapsu, měla jsem až pocit úžasu. Při troše pečlivosti pokrm nádherně vypadá a je vynikající.

Pizza kapsa je vláčná, měkká, řekla bych až skoro máslová. Určitě to není krekr, který po někom hodíte a nic se mu nestane (ani krekru, ani tomu, po kom jste ho hodili). :)

Nudle s omáčkou z divokého mědvědího česneku (raw, vegan, bez lepku)

IMG_5567 (1)

Na jaře, když začínájí rašit divoké byliny a plevele, dostávám opakovaně chuť na medvědí česnek. Pokud chodíte do lesa a objevíte divoce rostoucí medvědí česnek, natrhejte si pár hrstí. Máte-li rádi jeho výraznou chuť, využijete ho do omáčky, pesta, polévky nebo sušených chlebů a krekrů. Celý namočený ve vodě vám v lednici vydrží krásně čerstvý několik dní.

, ,

‹ Předchozí příspěvky Další příspěvky›