LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Tradiční mexický „bílý sýr“ queso blanco jako raw dip (pomazánka)

Queso-Blanco-Mexican-Cheese-Dip4
Vynikající pomazánka jako autentický mexický „bílý sýr“ (queso blanco). Na tento lahodný dip podle Amie Sue mě upozornila Kačka, moje milá zákaznice. Mexické queso blanco v raw varientě jsem ihned  a vyzkoušela a – MŇAM. :) Amie Sue se mi svěřila, že chuť této pomazánky pilovala dlouhé měsíce. A jak to tak bývá, vznikl jednoduchý a přesto (nebo spíše právě proto) dokonale lahodný dip. Využijete ho jen tak k zelenině, na palačinky, tacos, na krekry a raw chlebíky.
Pomazánka má nádhernou barvu a chutná skutečně výtečně.
Dostávám hodně dotazů na pomazánky sýrového typu. A pomazánka jako mexické queso blanco je jedna z nich. Určitě i Vám se hodí mít ve svém arsenálu dostatečné množství lahodných pomazánek, které jsou super rychlé, super skvělé a nadchnou snad všechny.
V poslední době se stávám skutečným přeborníkem na pomazánky ze 3 nebo 4 ingrediencí a velmi mě to těší. Jakub se zase stal přeborníkem na raw chleba, který povznesl k naprosté dokonalosti. Ať dělám co dělám, tak dobrý chleba neudělám. Asi je to tím, že nejlépe mi chutná jídlo, které mi někdo s radostí připraví. No a právě raw chleba (recept naleznete zde na Lahodném blogu: http://blog.lahodnosti.cz/raw-cibulovy-chleb-a-vychytavka-v-podobe-irskeho-mechu/) je s touto pomazánkou naprosto geniální.

Co potřebujete? Pro zobrazení ingrediencí klikněte na fialový text.

1 šálek raw kešu sušených na slunci (namočených na 2 hodiny)
1 a 1/2 šálku pokrájené oranžové nebo červené papriky
1/4 šálku lahůdkového droždí v raw kvalitě
1 lžička růžové himalájské soli
1/2 lžičky pokrájeného bio nebo domácího česneku
1/4 lžičky sušené bio kurkumy (nebo pokrájené čerstvé bio kurkumy)
1/4 lžičky bio cibulového prášku sušeného mrazem nebo malilinkatý kousíček cibule (je ostřejší)
1/2 lžičky sušeného hořčičného semínka nebo doma rozemletého bio hořčičného semínka
1/4 šálku panenského bio olivového oleje v nejvyšší kvalitě (olej můžete vynechat)
1/4 šálku pokrájených chilli papriček jalapenos nebo zelených chilli papriček

Queso-Blanco-Mexican-Cheese-Dip21

1) Namočíme kešu ořechy na 2 hodiny. Získáme tím krémovou konzistenci, kterou pro pomazánku chceme a navíc tím napomůžeme i trávení.
2) Ve vysokorychlostním mixéru pomixujeme kešu (bez namáčecí vody), papriku, lahůdkové droždí v raw kvalitě (jiné než raw Engevit nekupujte, nechutná dobře a zkazí Vám pokrm), sůl, česnek, cibulový prášek, kurkumu a hořčičné semínko. Mixujte do krásného hladkého krému. Pokud krém vezmete mezi prsty, musí být zcela hladký, jinak ještě mixujte dále.
3) Mixér zapněte na pomalejší otáčky a za chodu vlévejte pomalu panenský olivový olej. Ujistěte se, že máte chuťově skutečně vynikající olej, který pozvedne mexickou pomazánku ještě o stupínek výše. Mixujte dokud se všechny ingredience dobře nepromísí, ale nyní již s olejem nemixujte příliš dlouho.
4) Na závěr do pomazánky přidejte na jemno pokrájené chilli papričky.
Pomazánka Vám v lednici v uzavřené nádobě vydrží až 1 týden. Skladujte nejlépe ve skle. Super jsou třeba uzavíratelné skleněné nádobky s víčkem a s gumou z Ikea.
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.
Přeji Vám lahodné pochutnání a nádherné pikantní dny :),
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz

www.lahodnosti.cz Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl

Máme ty nejlepší potraviny na českém trhu. Nakupte si veškeré ingredience a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech

Queso-Blanco-Mexican-Cheese-Dip1

Překlad a text: Klára Hlaváčová, Lahodnosti.cz

Originál od Amie Sue, sdíleno s jejím písemným svolením a spoluprácí: http://nouveauraw.com/raw-recipies/spreads-cheeses/queso-blanco-mexican-cheese-dip/ 

Tento článek Tradiční mexický „bílý sýr“ queso blanco jako raw dip (pomazánka) lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/tradicni-mexicky-bily-syr-jako-raw-dip-pomazanka/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook32Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

2 komentáře ke článku “Tradiční mexický „bílý sýr“ queso blanco jako raw dip (pomazánka)

  • Kačka napsal:

    Klárko jsem moc ráda za zveřejnění pomazánky. Je to má nejoblíbenější pomazánka na které teď fakt s radostí ujíždím. Nejvíc mě na ní baví, že každý, kdo jí ochutnal, toho hned ta výborná kombinace chutí dostala :)
    PS: o víkendu jsem zkoušela raw tiramisu dle Tvého lahodného návodu a sice na pohled nebylo tak krásné jako tady na fotkách, ale chutově bylo výborné. Čím to, že ty dorty nikdy dlouho nevydrží? hihi :D

    • Klára napsal:

      Kačko skutečně oceňuji inspiraci. Je to takový nenápadný recept, ale je naprosto dokonalá a skvěle se i hodí do zimy a tohoto počasí. I když pravda, u nás je snad už jaro :)

      I pro mě to je záhada s těmi dorty… Hned jsou pryč. Někdy jsou pryč tak rychle, že mám pocit, že jsem snad žádný ani neudělala :-D Hihi

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>