LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Tip na vánoční cukroví – kokosové kuličky s chilli a mandlí uvnitř

IMG_20141122_144118

Již nějaký čas vymýšlím recept na dokonalé raw raffelo (který uveřejním již brzy). Inspirovala jsem se různými recepty, nápady a vlastní chutí, až vzniklo skutečně vynikající rawffaelo plněné mandlovým krémem a s mandlí uprostřed. Jak už to tak ale bývá, během svojí cesty za dokonalým rawffaelem jsem „omylem“ objevila několik receptů, které jsou poměrně rychlé a – lahodné. A tak jsem se rozhodla, že recept na vytvoření kokosových kuliček, které jsou lehce pikantní, uveřejním také. Hodí se totiž skvěle jako vánoční cukroví. Krásně vypadají a dají se udělat na tisíc způsobů – co dům dá.

Co potřebujeme?

Mixér nebo food processor (osobně food processor nevlastním a tak používám na vše mixér :) )
50 g bio a raw mandlí (předem namočené, mohou být oloupané)
50 g bio a raw kešu oříšků (předem namočené)
16 bio a raw datlí (předem namočených)
8 lžic raw bio kokosu (+ kokos na obalení kuliček)
2 lžíce bio raw kokosového oleje
1 lžičku bio raw vanilkového prášku
1 lžičku bio skořice
špetku chilli
špetku růžové soli (nemusí být)
2 lžíce vody
15 oloupaných mandlí (dovnitř kuliček)

 

IMG_20141122_144144

 

Nejprve zpracujeme datle, mandle a kešu s trochou vody. Přidáme vanilku, cejlonskou skořici, chilli, špetku soli, kokos, kokosový olej a vše zpracujeme na soudržnou hmotu.
Z těsta vytvarujeme kuličky (nebo také tyčinky či špalíčky – např. pomocí Formovače na cukroví, tyčinky a rolky).

Více informací o Formovači zde: http://www.lahodnosti.cz/formovac-tycinek-rolek-a-spalicku-skvely-pomocnik-pro-vanocni-aquot-zivouaquot-i-aquot-varenouaquot-kuchyni
Dovnitř vložíme oloupanou mandli, opět jemně dotvarujeme. Nakonec obalíme v kokosu a dáme na chvíli do lednice ztuhnout. A je to.
Lze uchovávat v lednici cca 1-2 týdny. Osobně ale žádné jídlo na takovou dobu dopředu nepřipravuji. Raději udělám vždy čerstvé – raw cukroví zabere velmi málo času.

IMG_20141122_144215

 

Malé vynikající kuličky lákají k rychlému snědku a tak většinou, než je stihnu nafotit, už jsou pryč. A já mám obrovskou radost. Hřeje mě, že moje rodina mlsá to nejzdravější cukroví na světe a vždycky zahlásí: „Máme ještě?“. A hádejte co, ano máme. ;) „Se“ udělá.
Přeji lahodné pochutnání, Klára Hlaváčová

IMG_20141122_144223

 




Přidejte se k pozitivní a přátelské facebookové skupině „Raw (živá) strava pro všechny“.
Vítejte a sdílejte: recepty, zkušenosti, dotazy, odkazy na své stránky, radosti a vše kolem živé stravy. Pozvěte své přátele, ať to zde žije.
https://www.facebook.com/groups/508540669248876/



 

IMG_20141122_144536

Autor receptu a fotografií: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Tento článek Tip na vánoční cukroví – kokosové kuličky s chilli a mandlí uvnitř lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/tip-na-vanocni-cukrovi-kokosove-kulicky-s-chilli-a-mandli-uvnitr/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

IMG_20141122_144827

 

formovač na tyčinky-350x350_0

Úžasný pomocník – Formovač těsta. Skvělý tip pro pomoc s raw i pečeným cukrovím. Pro více informací klikněte na tento obrázek.

IMG_20141122_144835

 

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.
Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

,

13 komentářů ke článku “Tip na vánoční cukroví – kokosové kuličky s chilli a mandlí uvnitř

  • Bjetka napsal:

    Děkuji za krásnou inspiraci na Vánoční raw mlsání :)

    S raw jsou i ty Vánoce takové nějak více veselejší a pohodovější. Žádné zdlouhavé pečení cukroví v ten správný čas (dostatečně dopředu, aby změklo, uleželo se/až na poslední chvíli, aby se to nezkazilo). Můžu tvořit, když mám chuť a čas a to je prostě báječné.

    Myslela jsem, že už budu taky zkoušet různé vánoční recepty, ale tak ještě je čas. Nějak se to teď všechno rozeběhlo tím správným směrem a musím říct, že je to opravdu jízda. Mě tak baví ten můj blog, nejradši bych ho zveřejnila hned, ale je ještě v takové té fázi: tady se pilně pracuje a vše překopává ;) WordPress mě někdy trošku zlobí, ale už si začínáme rozumět :) Však se včas vše všichni dozvíte. No a Tobě, Klárko napíšu příští týden, ještě čekám, jak se pár věcí dovyvine. Umožňuji si hojnost radosti, zdraví, času a ta finanční už se taky trošku rozhýbává (měla jsem kolem peněz dva dosti silné předsudky, ale už je zpracovávám).

    Moc se mi líbí lahodné stránky (blog i e-shop), moc oceňuji :)

    • Klára napsal:

      Bjetko, jee :-D Na blog se těším :-D Jsme tak úžasně tvořivé, to miluji. Evi stránky se již také hýbou směrem, jaký chce. Mám z toho radost.
      Wordpress jsem přestala řešit a ono si to nějak sedlo samo, znáš to :)

      Ano, na cukroví je čas. Také mi přijde, že je to velká pohoda. A když vymýšlím již te´d vše dopředu a plánuji, tolik mě to baví a těší. Máme novou sušičku a tak dělám 24 hodin denně nějaké lahodnosti. Jsem se rozjela ;) Jako Ty :-D

      Bjetko dej vedět. Umožńujeme si krásně…

      A oceńuji Tvoje ocenění. Svůj blog i lahadnosti miluji…A také všechny možnosti, které v sobě mají. Které já v sobě mám..

      • Maria napsal:

        Bjetka, tesim sa s tebou ako si krasne umoznujes. Si skvela. Tesim sa na tvoj blog :)

        Klarka ano tvoj blog je super a ma krasne fotky a recepty :)

        • Klára napsal:

          Maria :* A co teprve Tvoje tvoření s ostrovy a šejky… Jo!

          • terez.c napsal:

            na ostrovy a šejky se těším převelice, jakož i na Bjetčin blog :D , Bjetko, brzo nám ho už ukaž, stějně to nikdy neuděláš přesně, vždy bude co zlepšovat… ať žije rozpínání :D :D

          • Klára napsal:

            Terezko, přesně tak. :-D To jsi mě pobavila. Je to přesně tak. Holky, já si svůj blog a lahodnosti taky představuju DIAMETRIÁLNĚ jinak :-D Jak jinak :-A Ale víte co? Už je přece hotovo :-D

            Ať žije expanze ♥

  • Bjetka napsal:

    To jsem moc ráda, že se na blog těšíte :) Moc se těším z vašeho tvoření.

    p.s. na zveřejnění se teda ještě úplně necítím, ale google už ho našel ;) A wordpressový spameři už mě pilně zásobují spamem do komentářů, musím s tím něco podniknout.

    • Klára napsal:

      A jak Tě našel googl? Poraď :-D :-D :-D

      • Bjetka napsal:

        To já nevím, jak funguje google. Ale teď už si můj blog můžeš přes google vyhledat ;)

        • Klára napsal:

          Myslela jsem co jsi zadala za slova? ;) Už jsem na to ale přišla… Zadala jsem Tvoje jméno a „raw“

          Jeee, už se to rýsuje, že?

          • Bjetka napsal:

            Jo, jo, už se to rýsuje. Chtěla jsem ještě trochu dodělat ty „cizo“jazyčné verze, ale tak to se hecnu a zvládnu to již za chodu.

            První příspěvek je již na blogu: bjetka.necada.org

          • Klára napsal:

            Bjetko, VELKÉ blaho-přání :-D :-D (Y) super. Budu k Tobě chodit na inspiraci :) A také je milé vidět Tvoji fotky, moc krásné…

          • Bjetka napsal:

            Děkuji Klárko. Ráda přináším inspiraci :)

            Mám z blogu takovou radost :) :) :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>