Tip na vánoční cukroví – kokosové kuličky s chilli a mandlí uvnitř
Již nějaký čas vymýšlím recept na dokonalé raw raffelo (který uveřejním již brzy). Inspirovala jsem se různými recepty, nápady a vlastní chutí, až vzniklo skutečně vynikající rawffaelo plněné mandlovým krémem a s mandlí uprostřed. Jak už to tak ale bývá, během svojí cesty za dokonalým rawffaelem jsem „omylem“ objevila několik receptů, které jsou poměrně rychlé a – lahodné. A tak jsem se rozhodla, že recept na vytvoření kokosových kuliček, které jsou lehce pikantní, uveřejním také. Hodí se totiž skvěle jako vánoční cukroví. Krásně vypadají a dají se udělat na tisíc způsobů – co dům dá.
Co potřebujeme?
Mixér nebo food processor (osobně food processor nevlastním a tak používám na vše mixér )
50 g bio a raw mandlí (předem namočené, mohou být oloupané)
50 g bio a raw kešu oříšků (předem namočené)
16 bio a raw datlí (předem namočených)
8 lžic raw bio kokosu (+ kokos na obalení kuliček)
2 lžíce bio raw kokosového oleje
1 lžičku bio raw vanilkového prášku
1 lžičku bio skořice
špetku chilli
špetku růžové soli (nemusí být)
2 lžíce vody
15 oloupaných mandlí (dovnitř kuliček)
Nejprve zpracujeme datle, mandle a kešu s trochou vody. Přidáme vanilku, cejlonskou skořici, chilli, špetku soli, kokos, kokosový olej a vše zpracujeme na soudržnou hmotu.
Z těsta vytvarujeme kuličky (nebo také tyčinky či špalíčky – např. pomocí Formovače na cukroví, tyčinky a rolky).
Více informací o Formovači zde: http://www.lahodnosti.cz/formovac-tycinek-rolek-a-spalicku-skvely-pomocnik-pro-vanocni-aquot-zivouaquot-i-aquot-varenouaquot-kuchyni
Dovnitř vložíme oloupanou mandli, opět jemně dotvarujeme. Nakonec obalíme v kokosu a dáme na chvíli do lednice ztuhnout. A je to.
Lze uchovávat v lednici cca 1-2 týdny. Osobně ale žádné jídlo na takovou dobu dopředu nepřipravuji. Raději udělám vždy čerstvé – raw cukroví zabere velmi málo času.
Malé vynikající kuličky lákají k rychlému snědku a tak většinou, než je stihnu nafotit, už jsou pryč. A já mám obrovskou radost. Hřeje mě, že moje rodina mlsá to nejzdravější cukroví na světe a vždycky zahlásí: „Máme ještě?“. A hádejte co, ano máme. „Se“ udělá.
Přeji lahodné pochutnání, Klára Hlaváčová
Přidejte se k pozitivní a přátelské facebookové skupině „Raw (živá) strava pro všechny“.
Vítejte a sdílejte: recepty, zkušenosti, dotazy, odkazy na své stránky, radosti a vše kolem živé stravy. Pozvěte své přátele, ať to zde žije.
https://www.facebook.com/groups/508540669248876/
Autor receptu a fotografií: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Tento článek Tip na vánoční cukroví – kokosové kuličky s chilli a mandlí uvnitř lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/tip-na-vanocni-cukrovi-kokosove-kulicky-s-chilli-a-mandli-uvnitr/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.
Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“.
Typ jídla: cukroví, dezerty, raw cukroví
Pomůcky: food processor, mixér Vitamix
Ingredience: chilli, datle, kokos, kokosový olej, mandle, mořská sůl, raw kešu, skořice, vanilka
Pomůcky: food processor, mixér Vitamix
Ingredience: chilli, datle, kokos, kokosový olej, mandle, mořská sůl, raw kešu, skořice, vanilka
Facebook Comments
‹ Melounové sladkosti nejen pro děti Inspirace životem – Přijďte na vánoční kurz přípravy raw jídel ›
Děkuji za krásnou inspiraci na Vánoční raw mlsání
S raw jsou i ty Vánoce takové nějak více veselejší a pohodovější. Žádné zdlouhavé pečení cukroví v ten správný čas (dostatečně dopředu, aby změklo, uleželo se/až na poslední chvíli, aby se to nezkazilo). Můžu tvořit, když mám chuť a čas a to je prostě báječné.
Myslela jsem, že už budu taky zkoušet různé vánoční recepty, ale tak ještě je čas. Nějak se to teď všechno rozeběhlo tím správným směrem a musím říct, že je to opravdu jízda. Mě tak baví ten můj blog, nejradši bych ho zveřejnila hned, ale je ještě v takové té fázi: tady se pilně pracuje a vše překopává WordPress mě někdy trošku zlobí, ale už si začínáme rozumět Však se včas vše všichni dozvíte. No a Tobě, Klárko napíšu příští týden, ještě čekám, jak se pár věcí dovyvine. Umožňuji si hojnost radosti, zdraví, času a ta finanční už se taky trošku rozhýbává (měla jsem kolem peněz dva dosti silné předsudky, ale už je zpracovávám).
Moc se mi líbí lahodné stránky (blog i e-shop), moc oceňuji
Bjetko, jee Na blog se těším Jsme tak úžasně tvořivé, to miluji. Evi stránky se již také hýbou směrem, jaký chce. Mám z toho radost.
Wordpress jsem přestala řešit a ono si to nějak sedlo samo, znáš to
Ano, na cukroví je čas. Také mi přijde, že je to velká pohoda. A když vymýšlím již te´d vše dopředu a plánuji, tolik mě to baví a těší. Máme novou sušičku a tak dělám 24 hodin denně nějaké lahodnosti. Jsem se rozjela Jako Ty
Bjetko dej vedět. Umožńujeme si krásně…
A oceńuji Tvoje ocenění. Svůj blog i lahadnosti miluji…A také všechny možnosti, které v sobě mají. Které já v sobě mám..
Bjetka, tesim sa s tebou ako si krasne umoznujes. Si skvela. Tesim sa na tvoj blog
Klarka ano tvoj blog je super a ma krasne fotky a recepty
Maria :* A co teprve Tvoje tvoření s ostrovy a šejky… Jo!
na ostrovy a šejky se těším převelice, jakož i na Bjetčin blog , Bjetko, brzo nám ho už ukaž, stějně to nikdy neuděláš přesně, vždy bude co zlepšovat… ať žije rozpínání
Terezko, přesně tak. To jsi mě pobavila. Je to přesně tak. Holky, já si svůj blog a lahodnosti taky představuju DIAMETRIÁLNĚ jinak Jak jinak :-A Ale víte co? Už je přece hotovo
Ať žije expanze ♥
To jsem moc ráda, že se na blog těšíte Moc se těším z vašeho tvoření.
p.s. na zveřejnění se teda ještě úplně necítím, ale google už ho našel A wordpressový spameři už mě pilně zásobují spamem do komentářů, musím s tím něco podniknout.
A jak Tě našel googl? Poraď
To já nevím, jak funguje google. Ale teď už si můj blog můžeš přes google vyhledat
Myslela jsem co jsi zadala za slova? Už jsem na to ale přišla… Zadala jsem Tvoje jméno a „raw“
Jeee, už se to rýsuje, že?
Jo, jo, už se to rýsuje. Chtěla jsem ještě trochu dodělat ty „cizo“jazyčné verze, ale tak to se hecnu a zvládnu to již za chodu.
První příspěvek je již na blogu: bjetka.necada.org
Bjetko, VELKÉ blaho-přání (Y) super. Budu k Tobě chodit na inspiraci A také je milé vidět Tvoji fotky, moc krásné…
Děkuji Klárko. Ráda přináším inspiraci
Mám z blogu takovou radost