LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Slavní neznámí aneb na cestě

 

lesni-chram-334

 

Stále více mě baví číst a sledovat příběhy o úspěšných lidech. Proč se rozhodli jít za svým snem? Proč vybočili ze svého vlastního stínu a pohodlí a vstoupili do svět(l)a? Miluji příběhy, ať už slavných lidí nebo „slavných neznámých“, kteří se dostali na svůj vlastní pomyslný vrchol. A jdou dál.
S Jakubem moc rádi sledujeme různé takové příběhy. V poslední době nás velmi oslovily fotografie Martina Raka, „amatérského“ fotografa s jedním milionem fanoušků na jeho profilu Google+. Martin je můj spolužák z gymnázia a jeho příběh je pro mě velkou inspirací. S Martinem jsme se v podstatě neznali, chodili jsme chvíli do jedné třídy, ale zároveň o sobě nic nevěděli.

 

silnice-399

 

Jakub video s Martinem našel a po jeho shlédnutí mi říkal, že na tohle bych se opravdu měla podívat. Že jeho fotografie jsou fascinující. V první chvíli mi jméno nic neřeklo, ale při prvním záběru jsem Martina hned poznala (vůbec se nezměnil :). A plně jsem si uvědomila, jak každý člověk v sobě skrývá úžasné schopnosti. Děkuji za tohle uvědomění si, Martine. I jeho prohlášení ve videu, že na focení a prodej fotografií nijak netlačí a „nechává to žít“ (a přitom má takový úspěch), je krásnou analogií toho, jak mnozí kráčí za svými sny snadno, hravě a s radostí.
Uvědomila jsem si, jak skutečně v každém z nás dříme génius, schovaný Mistr, který jen čeká, až se projeví. Až si to „projevení se“ umožní.  A tento vhled pro mě byl tak krásný zejména z toho důvodu, že jsem připustila, že i já mohu být člověkem se schopnostmi. Že i já mohu být člověkem, který je na cestě, která vede za jeho sny. A ano, i Vy jste takovým člověkem.

cesta-222

 

Již delší čas vidím v každém člověku odborníka na svůj vlastní život. Nyní s jistotou vím, že každý člověk, který má alespoň jeden maličký sen, jednu jedinou touhu, má zároveń veškeré schopnosti k tomu, aby svůj sen uskutečnil. Aby svou touhu naplnil.
(V tomto kontextu Vám vřele doporučuji knihy od Esther a Jerry Hicks)

martin rak profil

Na video s Martinem se můžete podívat zde: www.stream.cz/slavni-neznami/10002416-martin-rak-fenomenalni-fotograf
Martinovy fotografie vídáte s jeho svolením u mých článků.

 

jarni-124

 

Díky sledování různých videí a příběhů o úspěšných lidech jsem si oblíbila dokument o Stevu Jobsovi, který je velmi vtipný a pozitivně naladěný. Rozesmálo mě např. Steveho prohlášení k zaměstnanci: „Jestli se vám nelíbí chodit do práce v sobotu, v neděli už nechoďte.“
Tím, jak s Jakubem rádi sledujeme různé takové příběhy, sami se cítíme velmi dobře a pozitivně naladěni. Jsme součástí jejich světa, který si vpustíme do našeho obýváku.

 

barevne-rano-251

 

Kromě sledování pořadů a čtení příběhů o úspěšných a radostných lidech, čtu také velmi ráda populárně-naučné knihy o investování a o systému peněžních toků. Nehodnotím jak, kdo a proč zbohatl nebo má úspěch. Zkrátka mě takové čtení baví a inspiruje. Zjišťuji, že úspěšných lidí je v mém okolí skutečně mnoho. Určitě znáte tohle rčení: Žij svůj sen! Lidé, kteří říkají, že to nejde, by neměli rušit ty, kteří to dělají.
Velmi nám všem radostné plnění vlastních snů přeji. Jak? To není důležitá otázka. Důležitá odpověď je na otázku PROČ. A to každý z nás ví nejlépe sám.

 

jarni-louky-380 (1)

Šťastnou cestu za sny přeje Klára :)
www.lahodnosti.cz
Najdete nás i na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti
Autor fotografií: Martin Rak (www.martinrak.cz)
 Článek povoluji šířit v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi se všemi aktivními odkazy a s odkazem na www.blog.lahodnosti.cz včetně celé této poznámky.  Děkuji.
Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

2 komentáře ke článku “Slavní neznámí aneb na cestě

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>