LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Raw kokosové „cereálie“ k snídani

2

Dokonalá snídaňová kombinace v podobě kokosových křupavých mini bochánků je úžasná s ovocem nebo ořechovým mlékem ke snídani i jako dezert. Pokud máte rádi snídaňové „cereálie“, tohle je váš splněný sen.
A víte co? I pokud je rádi nemáte, tyhle sladké křupavé bochánky si zamilujete na první ochutnání.
Amie Sue vytvořila nádherné těsto, které lze použít i jako trhanec např. s jablkem a skořicí. Kokosové cereálie jsou super i s ořechovým mlékem, samotné, s ovocem… Amie Sue má velmi svérázný způsob jejich konzumace – dá si je do kapsy a ujídá je během dne. :-D
Pokud je zaléváte ořechovým mlékem, počítejte s tím, že měknou poměrně rychle – chutnají ale stále báječně.

4

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)

1 šálek vlhké mandlové drti (to, co zbyde při výrobě ořechového mléka, viz. dále)
1 a 1/2 šálku raw strouhaného kokosu
1/4 šálku kokosového (palmového) cukru nebo raw sladidla
1/2 lžičky bio cejlonské skořice
3 lžíce sirupu z agáve
2 lžíce panenského kokosového oleje (rozpuštěného ve vodní lázni)
1 lžíci bio vanilkového prášku
1/4 šálku raw strouhaného kokosu na závěrečné posypání

1

Jak vytvořit mandlovou drť, resp. ořechové mléko? Podívejte se na recept, klikněte ZDE: http://blog.lahodnosti.cz/raw-svatecni-stola-sladky-chleb/
Mandlovou drtí je myšlena zbylá drť z mandlí při výrobě mandlového mléka, které je skvělé i pro děti (drť vydrží v lednici asi 3 dny). Mandlové mléko děláme tak, že jeden šálek mandlí rozmixujeme s 1 a 1/2 šálkem vody. Poté přecedíme přes jemný cedník nebo plátýnko. Mandlovou drť použijeme na recept. (Zbylé ořechové mléko je úžasně lahodné. Dosladíme ho např. sirupem z jakonu a okořeníme bio vanilkou. Nebo přidáme raw kakaový prášek a hned máme na světě zdravé kakao.)
a09bd302-1ab4-41ae-ace8-a41dfecf9222

Mandlové mléko

veggiefino-na-vyrobu-rostlinneho-mleka raw lahodnosti.cz bio

Skvělý pomocník pro výrobu ořechového mléka a mandlové drti. Pro více info klikněte na obrázek.

Všechny ingredience na bochánky (kromě trošky raw kokosu na posypání) postupně dobře promísíme v mixéru, v kuchyňském robotu nebo ručně. Na sušící plát dáme podložku na tekuté suroviny (nebo pečící papír) a těsto rozprostřeme na tenčí vrstvu, asi jako je na obrázku. Kuchyňským nožem nebo dřevěným nožem rozkrájíme placku na malé bochánky, poprášíme zbylým kokosem a dáme sušit do 42°C.

DSC_1144

Nejhezčí je, pokud placku rozkrájíte krájítkem na pizzu nebo ozdobným krájítkem na těsto (rádýlkem). Já doma nic takového nemám. :)

3

 Doba sušení závisí na tloušťce bochánků. Trvá ale poměrně dlouho, aby bochánky skutečně křupaly. Jsou vynikající i vláčné. Fantazii se meze nekladou. :)
Dobu sušení výrazně zkrátíte, pokud po několika hodinách bochánky sesunete z podložky na tekuté suroviny přímo na sušící plát.
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.
Přeji Vám lahodné pochutnání a samé lahodnosti na Vašem stole,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
4

Nádhera…. Lahodnost…

5

Autor receptu a fotografií: Amie Sue, http://nouveauraw.com/raw-recipies/breakfast/raw-shredded-coconut-biscuit-cereal/

Autor textu, překladu a fotografie: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Všechna práva vyhrazena.

Tento článek Raw kokosové „cereálie“ k snídani lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/raw-kokosove-cerealie-k-snidani/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

,

6 komentářů ke článku “Raw kokosové „cereálie“ k snídani

  • Maria napsal:

    Ha, aj ja davam vsetko co sa da priamo na platy, aby som skratila susenie. Ked sa da tak tu mriezkovanu podlozku vynecham a dam len papier na pecenie.
    Recept vyzera ako vsetky od Amie fantasticky. Diky Klarka za upozornenie nan:)
    Tento urcite spravim mnam

    • Klára napsal:

      Maria :* :* :*

      ANo také dávám skoro vždy rovnou na pláty, máloco proteče… Obcas dám rovnou na pláty a pod to na poslední plát vložku na tekuté suroviny a když to trochu kape, tak přímo na ní. A přitom se to rychleji dosuší. Prostě pohoda :)

      Jaký máš nej recept Maria od Amie?

  • Maria napsal:

    Klarka, aby som mala jasno, ta zmes je rozmixovana na hladko alebo len premiesana tou funkciou ‚pulse’?

    Od Amie som sa nechala inspirovat cestickami na kelove cipsy, ale pravdu povediac uz ani neviem co som od nej robila. Tie chlebiky este. Ja si to vzdy tak pre seba usposobim ze malokedy je vysledok podobny jej vysledku. Ale skor sa inspirujem tym co vsetko je mozne….

    :*

    • Klára napsal:

      Maria, přesně tak to mám i já :) Většinou tvořím nějaký recept od Amie a vznikne z toho můj vylepšený recept podle mé chuti… A tak je to super. Nechat se inspirovat ale tvořit dle sebe :)

      Co se týče těchto kokosových taštiček tak já je mixuji do hladka v mixéru, jelikož nemám food proccessor. Takže všechno vlastně dělám jenom ve Vitamixu. Pokud bys to udělala ve svém Kitchen Aid na pulse, tak by to podle mě bylo také super, s texturou a to by byla mňamka též.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>