Raw jahodová marmeláda s datlemi (na cukroví nebo jinam)
Cukroví a marmeláda jde dohromady. Tento lahodný recept podle Amie Sue je prostě tradiční. Skládá se ze dvou ingrediencí, které můžete libovolně měnit.
Místo jahod lze použít jablka, švestky, mango, meruňky, fíky i další lahodnosti a vytvořit si tak úžasný raw džem, který v lednici vydrží až 2 týdny.
Přeji lahodné pochutnání a sladké dny,
Mgr. Klára Hlaváčová
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text):
food processor nebo mixér
2 šálky íránských sladkých datlí, předem namočených (dále se hodí datle Medjoul nebo i datlová pasta z Aseel datlí)
2 šálky jahod (nebo jablek, švestek, meruněk, manga, fíků apod.)
Jak na to?
1) Obě ingredience zpracujeme ve food processoru nebo ve vysokorychlostním mixéru na požadovanou konzistenci marmelády. Hotovo.
Lze uchovat v lednici v uzavřené nádobě 1-2 týdny.
Rázem máte lahodnou domácí marmeládu pouze s přírodním cukrem, bez chemie a přídavných látek – a navíc vydrží v lednici.
Přidejte se k facebookové skupině „Raw (živá) strava pro všechny“.
Vítejte a sdílejte: recepty, zkušenosti, dotazy, odkazy na své stránky, radosti a vše kolem živé stravy. Pozvěte své přátele, ať to zde žije.
https://www.facebook.com/groups/508540669248876/
Autor receptu: Amie Sue http://nouveauraw.com/raw-recipies/spreads/strawberry-date-ja
Autor textu a překlad: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Recept a fotografie jsou uveřejněny s výhradním svolením jejich autorky Amie Sue. Nelze šířit bez povolení autorky. Lze sdílet za těchto podmínek níže:
Typ jídla: dipy, snídaně
Pomůcky: mixér Vitamix
Ingredience: datle, jablka, jahody, mango, meruňky, švestky
Pomůcky: mixér Vitamix
Ingredience: datle, jablka, jahody, mango, meruňky, švestky
Facebook Comments
‹ Mandlové raw rohlíčky + tipy na zdravé obalení i těch pečených Raw vánoční štola ›
marmeládka, mňam mňam…až koupím datle, tak zkusím
Jooo, je super… A jednoduchá Terez
Mňaaam, Klári, oceňuji uveřejnění krásného receptu! Líbí se mi ta přírodní barva a to, že je marmeláda nekonečně variabilní – každý měsíc jiná a stále sezónní :). Živá strava je naprosto úžasná!
Evi, přesně taaaak Miluji, jak v živé stravě jde všechno ze všeho A miluju takovéhle jednoduché vychytávky Byla by dobrá i dýňová…
Krásná volba Klárko,
miluji jednoduché super chutě ! I když miluji i složitější tvoření. Vlastně já toho miluju .
Ano, já také tak. Složité i jednoduché, jak kdy a dohromady stále všechno ♥