Raw čokoládové dortíčky s jahodovo meruňkovým džemem a polevou
Variací na tyto dortíčky je mnoho a já se rozhodla, že uveřejním dvě. Tyto jsou podle Amie Sue a jsou inspirovány jejími staršími recepty. Druhý uveřejněný recept bude moje variace na tyto dortíčky s meruňkovo mangovým džemem, které jsem pro tento čas pojmula také jako vánoční raw cukroví.
Čokoládové dortíčky se hodí pro každou příležitost i jen tak ke zdravému mlsání. Dají se udělat jako dort, jako menší dortíčky akorát tak do úst nebo jako větší zákusky. I džem se dá různě obměňovat podle sezónnosti ovoce. Co vím jistě, že Vám budou skutečně chutnat.
Co potřebujeme?
Food processor nebo mixér
Ingredience na koláč:
3 šálky raw vlašských ořechů
16 raw datlí
2/3 šálku raw kakaového prášku
1/8 lžičky himalájské soli
1 lžička raw vanilky
2 lžíce filtrované vody
Vše rozmixujeme a vytvoříme konzistentní hmotu. Pokud máme formičky, vložíme těsto do nich (např. silikonové formičky, pekáč na muffiny vyložený pečícím papírem apod.). Já osobně vytvaruji čtverec na tác a po zhotovení celého dortu a jeho zchlazení rozkrájím na malé čtverečky.
Z cca poloviny těsta tedy vytvoříme první vrstvu a dáme zchladit do ledničky.
Ingredience na džem:
1 šálek sušených bio meruněk
1 šálek jahod
Meruňky a jahody rozmixujeme. Džemem potřeme zchlazený korpus a opět dáme do lednice zchladit. Po zchlazení na korpus s džemem rozprostřeme horní vrstvu těsta a opět zchladíme.
Na polevu:
3/4 hrnku raw sirupu z agáve nebo z bio jakonu
3/4 šálku raw kakaového bio prášku
1/3 šálku panenského kokosového oleje
1/8 lžičky himalájské soli
Rozmixujeme v mixéru na hladkou hmotu.
Korpus proložený džemem vyndáme z ledničky a rozkrájíme na požadovaný tvar (nebo korpus vyjmeme z forem). Přelijeme polevou. Polevu můžeme nechat volně stékat, vytvoří na dortíčkách zajímavý originální efekt. Můžeme opět zchladit a nebo rovnou podávat. Ozdobíme např. jahodami, jakkoliv jinak nebo vůbec.
Sliny se mi sbíhají. Škoda, že zatím nevládnu schopností jíst přes obrazovku.
Krásný den, Klára
Autor receptu: Amie Sue http://nouveauraw.com/raw-recipies/desserts/chocolate-cake-with-strawberry-apricot-jam/
Autor textu a překlad: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Recept a fotografie jsou uveřejněny s výhradním svolením jejich autorky Amie Sue. Nelze šířit bez povolení autorky. Lze sdílet za těchto podmínek níže:
Tento článek Raw čokoládové dortíčky s jahodovo meruňkovým džemem a polevou lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/raw-cokoladove-dorticky-s-jahodovo-merunkovym-dzemem-a-polevou/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.
Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“.
Přidejte se k facebookové skupině „Raw (živá) strava pro všechny“.
Vítejte a sdílejte: recepty, zkušenosti, dotazy, odkazy na své stránky, radosti a vše kolem živé stravy. Pozvěte své přátele, ať to zde žije.
https://www.facebook.com/groups/508540669248876/
Pomůcky: food processor, mixér Vitamix
Ingredience: datle, jahody, kakaový prášek, kokosový olej, meruňky, mořská sůl, sirup z agáve, sirup z jakonu, vanilka, vlašské ořechy
‹ Citronové raw kešu koláčky Lehká raw květáková pizza podle Laury (bez ořechů) ›
Uuuuuu tak toto znie fantasticky. Raw kuchar objednavam si ich na večeru
Vesmírná dodávko, vem to přes Brussel i do Barcelony, mňam a to jsem si myslela, že mě sladké zákusky nedostanou hihi
A z Barcelony šup šup na šumavu
no čo už prileteli?
ja som ich uz zacala robit, zaklad je fantasticky, hm dala som ale viac kakaa, mam to rada horkejsie…. no ale dzem mi nechutil, no ale neva, budem vediet ze marhule susene nie. No a nakoniec som z toho zakladu povykrajovala srdiecka a ususila a budem ich spajat kokosovym maslom.
Myslím, že jsem podobný recept našla na
http://www.femina.cz/recepty.html
a rodina to chválila, tohle taky musím vyzkoušet! Vypadá to fantasticky