LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Raw čajové skořicové sušenky

1

Včera jsme v naší „živé“ a velmi zábavné facebookové skupině pro všechny (přidat se můžete zde: https://www.facebook.com/groups/508540669248876/) mj. probírali raw sušenky. A dneska ráno se dívám na stránky Amie Sue a hle – nový recept na skořicové sušenky s kokosovým cukrem.
Ihned jsem se s velkým nadšením pustila do jejich přípravy. Rozhodla jsem se udělat je bez čokoládového plnění, ale pro úplnost překládám recept celý.
Skořicové čajové sušenky jsou jako dělané k uložení v krásných dekoračních plechových krabicích na sušenky a darované jako dárek na návštěvu nebo rodině.
Z přístrojů potřebujeme silný mixér a sušičku a vložku do sušičky na tekuté suroviny (nebo pečící papír).

Co potřebujeme na cca 20 sušenek?

1 šálek raw mandlové mouky (v mixéru rozemleté mandle)
1 šálek raw mouky z kešu ořechů (v mixéru rozemleté kešu)
1 šálek raw strouhaného kokosu
1 lžička mleté bio skořice
2 lžíce bio kokosového cukru
1/4 lžičky růžové himalájské soli
1/4 šálku agáve sirupu nebo ještě lépe kokosového nektaru
1 a 1/2 lžičky mleté vanilky nebo 1/2 bio vanilkového lusku (je více aromatický)
2 lžíce panenského kokosového oleje, rozpuštěného ve vodní lázni

Náplň:

1/4 panenského kokosového oleje, rozpuštěného
1/4 raw kakaového prášku (nebo i trochu karobu)
1/4 sladidla (med, sirup z jakonu nebo z agáve)

almond-flour

Pro přípravu ořechové mouky je třeba mít ořechy zcela suché. Ořechy tedy namočíme (kešu cca na 2 hodiny a mandle na 8 hodin) a poté je opět usušíme. Tímto procesem aktivujeme růstové inhibitory a enzymy pro lepší trávení. Nebo ořechy nenamáčíme vůbec a rovnou pomeleme.
Ve vysokorychlostním mixéru umixujeme nejprve mandle a přendáme je do větší mísy. Poté kešu a bez čištění mixéru ještě samostatně jemně pomixujeme strouhaný kokos (zlehka, v tomto receptu nechceme kokosové máslo). Poté všechny ingredience dáme do mixéru, přidáme krystalky kokosového cukru, skořici a sůl. Dobře promícháme. Opět přendáme do větší mísy.
V menší misce ručně dobře promícháme jakon nebo agáve, vanilku a ve vodní lázni rozpuštěný kokosový olej. Směs vlijeme na suché ingredience a ručně dobře promícháme. Na promíchání můžete použít i food processor.
Připravíme si vložku na tekuté suroviny nebo pečící papír (aby se nám těsto nelepilo). Nyní vytvoříme požadovaný tvar sušenek. Nejjednodušší je použít čtvercová vykrajovátka, jaké používá Amie Sue. Amie z těsta vytvaruje kuličku, vloží na sušící vložku a další vložku na tekuté suroviny umístí navrch. Kuličku trochu zplacatí, poodhrne vložku a vykrojí sušenku. Tak se jí s těstem pracuje nejlépe.
Já vykrajovátka nemám a tak jsem menším válečkem, který má František jako hračku na plastelínu, vyválela čtverečky. :) Zkrátka udělejte to tak, jak je pro Vás nejjednodušší.

2

Sušenky vložíme na sušící plát a sušíme do 42°C cca 16 hodin. Po usušení necháme sušenky trochu vychladnout a teprve poté sundáváme z plátu.
Dále si připravíme náplň. V mixéru umixujeme všechny tři ingredience (jde to i ručně) na hladkou a dobře promíchanou hmotu. Přelijeme do menší mističky. Pokud je čokoláda hodně tekutá, dáme ji na 5-10 minut do lednice. Čokoláda musí při plnění dobře držet na sušenkách a netéct. Do centra sušenky dáme lžičkou čokoládu a přikryjeme další sušenkou. Poté zchladíme v lednici.

3

Sušenky vydrží v lednici v uzavřené nádobě několik týdnů, takže jsou i dokonalým adeptem na cukroví nebo na oslavy – můžeme si je připravit dostatečně dopředu.
Přeji Vám krásné živé, jednoduché i gurmánské dny, Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

1

Autor receptu a fotografií: Amie Sue http://nouveauraw.com/raw-recipies/cookies-nugget-balls/raw-brown-sugar-cinnamon-sandwich-cookiesraw-brown-sugar-cinnamon-sandwiches/

Autor textu a překladu: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Článek, text i překlad je chráněn autorským právem.

Tento článek Raw čajové skořicové sušenky lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/raw-cajove-skoricove-susenky/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

,

3 komentáře ke článku “Raw čajové skořicové sušenky

  • Kačka napsal:

    Tyto sušenky jsou naprosto boží. Tak moc dobré, že jsem je (zatím ze dvou pokusů) snědla ještě předtím, než jsem do nich stihla udělat tu náplň :D

    • Klára napsal:

      Hahaha Kačko, PŘESNĚ :-D Mám ten samý problém. Děláme je často a skoro vždycky bez polevy. Tak už jsem to vzdala :) Jsou prostě úžasné…

  • Hana napsal:

    Tyto susenky jsou perfektni. Udelala jsem je s tim ze se v praci rozdelim, ale jak jsem je ochutnala tak jsem zmenila nazor. Vsechny jsem si nechala…..
    Dekuji Klaro za prispevek :-)

Napsat komentář k Kačka Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>