Oreo sušenky (raw, vegan, bez lepku)
Do třetice všeho dobrého.
Dnešní den trávím s recepty pana Lubomíra Kučery. Mrkněte na boží vosí hnízda a raw marcipán (štolu). Následují tyto oreo sušenky.
Do třetice všeho dobrého.
Dnešní den trávím s recepty pana Lubomíra Kučery. Mrkněte na boží vosí hnízda a raw marcipán (štolu). Následují tyto oreo sušenky.
Makové kuličky podle Květy Vondrákové.
Krásné fotografie nafotil Ivan Frňo.
Úžasně lahodný recept, který v různých obměnách děláme často doma na slano se sušenými rajčátky nebo s řapíkatým celerem, kmínem a kurkumou. Varianta na sladko je krásnou isnpirací. A pokud před sušením tuto štolu „pocukrujete“ kokosem nebo kokosovým cukrem, iluze vánoční nebo velikonoční štoly je na světě.
Až budete zase odšťavňovat červenou řepu, nechte si trochu šťávy právě na tyto mátové pusinky. Jsou totiž, ano – z červené řepy.
„Udělej si vlastní“ je cyklus videí od Markuse Rothkranze, jak si sám vyrobit vlastní super zdravá ochucovadla do jídel místo fastfoodových nezdravých.
Těšte se tak na majonézu (již uveřejněno), kečup (již uveřejněno), hořčici, dresing tisíc ostrovů (již uveřejněno), pálivou omáčku (již uveřejněno) a lák. Připraveni na smršť chutí? Zapomeňte na náhražky, pojďte do plných chutí.
„Udělej si vlastní“ je cyklus videí od Markuse Rothkranze, jak si sám vyrobit vlastní super zdravá ochucovadla do jídel místo fastfoodových nezdravých.
Těšte se tak na majonézu (již uveřejněno), kečup (již uveřejněno), hořčici, dresing tisíc ostrovů (již uveřejněno), pálivou omáčku (již uveřejněno) a lák. Připraveni na smršť chutí? Zapomeňte na náhražky, pojďte do plných chutí.
Pozor, i když to tak vypadá, nejedná se o kuřecí nugety.
Udělejte jich více. Skvělý tip na svačinu pro děti i společnou rodinnou večeři.
Určitě to znáte také. Celý rok se těšíte na svoje nebo na místní broskve, meruňky, jahody nebo ostružiny. Pomalu stříháte metr… A během pár týdnů dozraje úplně všechno. Najednou.
Prozradím Vám pár tipů, které můžete jednoduše využít.
Zkoušela jsem různé varianty raw salátů „ala bramborových“ salátů. Jakub to má s raw bramborovým salátem lehké: miluje totiž syrové brambory, které jí odmalička. Ale co s námi, komu syrové brambory nechutnají?
Podělím se s Vámi o vlastní zkušenost. Věřím totiž, že by Vás mohla inspirovat a také pobavit.
Na začátku bylo moje silné rozhodnutí „něco“ změnit. Konkrétně změnit pocit z mého vlastního těla a mysli.
Prvotně jsem nechtěla změnit stravu nebo nedej bože životní styl. Mým záměrem nebylo stát se vitariánem nebo vegtariánem či jiným „-ánem“.
Chtěla jsem to vyzkoušet. Na 14 dní… Co je 14 dní oproti celému životu? Co je 14 dní oproti věčnosti? Zkusíte to také? Moje 4 tipy Vám pomohou.
K tomuto drinku mě inspirovala Amie Sue. Její recept jsem si velmi zjednodušila, protože nyní vyhledávám jednoduché chutě. V kuchyni (a nejen v kuchyni) se nyní řídím mottem „Keep it simple“.
Naprosto dokonalé a jednoduché plněné broskve na způsob koblih, které jsem doma právě udělala. A snědla. Co si připravím, to si také sním.
Krásný nápad, který pobaví dospělé i děti.
Pečené dorty nemají šanci! Jahodový dort s džemem měl na narozeninové oslavě velký úspěch. Přímo vybízí k zakousnutí. A v podstatě je to samé ovoce. Tohle je skutečný jahodový dort, na který spotřebujete 3 kila jahod, ani nemrknete.
Základem tohoto raw chleba, který mu dodá jeho jedinečnou chuť, je „zkaramelizovaná“ cibulka. Jinými slovy cibulka, která je 24 hodin naložená v marinádě. Jakub v tomto případě vytvaroval menší veky, které poté rozkrájel na jednohubky. Z takovýchto malých krajíčků můžeme udělat báječné jednohubky: potřeme pestem z medvědího česneku a ozdobíme sušeným rajčátkem.
Když se spojí Lahodnosti s Amazing Raw Paradise vznikají právě takové dobrůtky jako lahodný česnekový naan, neboli indický chléb.