Markus Rothkranz: Mandlový „sýr“ podobný mozzarelle nebo sýru feta (raw, vegan, bez lepku)
Jednoduchý mandlový sýr, na který potřebujeme pár ingrediencí. „Sýr“ je podobný něčemu mezi mozzarellou a fetou. Krásně se krájí. Je skvělý na plátky na krekry a nebo na kostičky nakrájený do salátu. Podívejte se na video Markuse a Cary (má jen necelé 2 minuty), jakou má sýr konzistenci.
Cara neuvádí přesné množství, takže jsem sýr zkoušela podle své chutě. Dala jsem 3:1 mandle:Irský mech a sýr jsem bohatě dochutila kořením. Navíc jsem přidala sušená rajčata namočená ve vodě a nakrájená na malé kousky.
V poslední době se setkávám s tím, že lidi odradí mořská vůně Irského mechu. Pokud používáte čerstvý Irský mech, vůbec se toho nebojte. Postupujte při přípravě podle návodu na etiketě nebo zde na Lahodném blogu a výsledný pokrm bude skvělý, bez vůně mořské řasy. Čerstvý Irský mech dobře properte a on v jídle téměř zanikne.
Vyzkoušíte?
Přeji vám zábavné tvoření i lahodné pochutnání,
Mgr. Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
Veškeré ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Máme širokou nabídku raw, vegan a bio produktů, od čerstvých po sušené, od ořechů po doplňky stravy. Tím, co jíme, i žijeme. Doslova.
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)
Nepasterované mandle
Čerstvý Irský mech
Pažitka (nesušená, nakrájená na hrubo)
Raw lahůdkové droždí
Lanýžový olej nebo bio panenský olivový olej
Mořská sůl
Pepř
1) V mixéru umixujeme nepasterované mandle na mandlovou mouku. Přendáme do mísy.
2) Čerstvý Irský mech propereme několikrát ve vlažné vodě a necháme louhovat cca 15 minut – 1 hodinu. Poté naposledy dobře propláchneme a umixujeme ve vysokorychlostním mixéru do jemného hladkého gelu. K mixování přidáme jen trochu vody dle potřeby.
3) K umixovanému Irskému mechu přidáme mandle, sůl, pepř, lahůdkové droždí a promixujeme společně. Přendáme do mísy. Vmícháme nahrubo nakrájenou pažitku.
4) Vložíme do formy nebo misky a necháme několik hodin ztuhnout v lednici. Hotovo.
Vyzkoušejte i fermentovaný bazalkovo-rajčatový kešu sýr od Amie Sue podle receptu na Lahodném blogu zde: http://blog.lahodnosti.cz/raw-rajcatovo-bazalkovy-syr/
Máte-li pár minut, podívejte se na video od Markuse o Irském mechu s českými titulky. Markus byl tak laskavý, že zaslané české titulky pro nás do videa vložil.
Co jsou Lahodnosti?
www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Čerstvé i trvanlivé čisté potraviny. Bez chemických přísad. Bez konzervace. Nejčistší lahodné nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl. Čerstvé i trvanlivé potraviny umíme skladovat, takže si je skutečně vychutnáte.
Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Maloobchod, velkoobchod, luxusní čisté potraviny, Lahodný blog, profesionální poradenství, přednášky, ochutnávky, dovoz a vývoj vlastní potravin a surovin té nejlepší kvality.
Autorka textu a překladu: Mgr. Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Autoři videa: Markus Rothkranz a Cara Brotman, odkaz viz. video a www.http://markusrothkranz.com/online-store/raw-vegan-cookbook/index.html#sthash.1Mbmd27g.dpbs
Tento článek Markus Rothkranz: Mandlový „sýr“ podobný mozzarelle nebo sýru feta (raw, vegan, bez lepku) lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/markus-rothkranz-mandlovy-syr-podobny-mozzarelle-nebo-syru-feta-raw-vegan-bez-lepku/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.
Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“.
Pomůcky: vysokorychlostní mixér
Ingredience: čerstvý irský mech, nepasterizované mandle, panenský olivový olej, pažitka, pepř, raw lahůdkové droždí, raw mandle, středomořská sůl
‹ Budu 100% raw navždy? Nové video. „Udělej si vlastní“: majonézu! (raw, vegan, bez cukru, bez lepku) seriál, díl 1/6 ›