Mandlové potěšení pro děti – tyčinky (raw, vegan, přirozeně bez lepku a bez cukru)
Dětem začal nový školní rok, nicméně následující tyčinky si užijí všechny děti. Zamilují si je i dospělí, kteří se stále za děti tak trochu považují. Tyčinky jsou vynikající, sváteční. A jako všechny sladkosti v raw kvalitě jedinečné. Já jsem rozhodně neodolala a vcelku jednoduchý recept od Amie Sue jsem hned vyzkoušela.
Mandlové potěšení mě skutečně potěšilo. Mňam. Tyčinky jsou skvělé i na svačiny pro děti do školy či do školky. Vypadají krásně a chutnají ještě lépe.
Co potřebujeme na 12-14 tyčinek? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)
Na tyčinky:
3/4 šálku datlové pasty
1/4 šálku za studena lisovaného kokosového bio oleje nebo kokosového másla, rozpuštěného
1 a 1/2 šálku raw strouhaného bio kokosu
36 raw mandlí, namočené a usušené
Na tuhnoucí čokoládu na polevu:
1/2 šálku (94g) raw kakaového bio másla, rozpuštěného
1/2 šálku (40 g) raw kakaového prášku
2 lžíce (35 g) raw agávového nebo kokosového nektaru
špetku himalájské růžové soli
1) Nejprve si ve vodní lázni (nebo v sušičce) rozpustíme bio kokosový olej na tyčinky a ve druhé misce kakaové máslo na polevu.
2) Dále si připravíme datlovou pastu: v mixéru rozmixujeme vypeckované čerstvé datle (nebo sušené, ale předem na několik namočené). Rozmixujeme je s vodou do konzistence sirupu.
3) Ve food processor s „S“ nožem zpracujeme datlovou pastu, ropuštěný kokosový olej, raw a bio strouhaný kokos (nedávejte jiný, sířeným si zkazíte celé tyčinky). Vše zpracujeme do pasty.
4) Z těsta vytvarujeme tyčinky. Buď šikovným udělátkem, jako je formovač tyčinek a nebo ručně. Z 1/2 šálku těsta vytvarujeme tyčinku (nebo z menšího množství dle požadované velikosti). Navrch vtiskneme 2 mandle.
5) Nyní si připravíme tuhnoucí čokoládu: do rozpuštěného kakaového másla metličkou vmícháme kakaový prášek. Dbejte na to, aby jste neměli hrudky. Za stálého míchání vmícháme raw agávový nebo kokosový sirup. A nakonec špetku himalájské soli.
6) Tyčinky v čokoládě obalíme a umístíme je na teflonovou podložku či na pečící papír. Hotovo.
Skladovat můžete ve vzduchotěsné nádobě v lednici cca 1 měsíc. Což je stejně celkem utopie.
Přeji Vám i Vašim dětem lahodné pochutnání,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Ty nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl.
Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Originál receptu: Amie Sue, uveřejněno se svolením autorky: https://nouveauraw.com/raw-recipies/candy/almond-joyous-bars/
Text, překlad a zkouška receptu: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Typ jídla: cukroví, dezert, dezerty, pro dětské oslavy, raw cukroví, snídaně, svačina
Pomůcky: mixér
Ingredience: čerstvé datle, himalájská sůl, kakaové máslo, kakaový prášek, kokosový olej, raw mandle, raw sirup z agáve, raw strouhaný kokos
Pomůcky: mixér
Ingredience: čerstvé datle, himalájská sůl, kakaové máslo, kakaový prášek, kokosový olej, raw mandle, raw sirup z agáve, raw strouhaný kokos
Facebook Comments
‹ Jíte syrové brambory? Tvoří ve střevě vitamín B12. Bramborové lupínky (raw, vegan, bez lepku) Okurkové plněné rolky (raw, vegan, přirozeně bez lepku a cukru) ›
Klárko, díky moc, super recept, dělám něco podobného, ale možná by bylo dobré napsat, kolik těch datlí se spotřebuje na 3/4 šálku datlové pasty. A fakt počítáš ty mandle?
Měj se pěkně Jarmi
Ahoj Jarmi, nene, mandle nepočítám, prostě 2 na každou tyčku. To jen pro představu jaké množství, ale je to srandovní, že.
Na 3/4 šálku datlové pasty použiju asi 5-6 datlí, těch menších Iranských http://www.lahodnosti.cz/cerstve-iranske-datle-naz-600-g, ale raději používám Medjool a ty stačí 2-3 http://www.lahodnosti.cz/yaffa-datle-medjool-jumbo-palestina-1kg
Záleží na množství přidané vody, vždycky to lze zředit a nebo přidat datli. Když datlový sirup zbyde, dá se využít do čehokoliv jiného, do čaje, do kaše, do smoothie nebo s rozmixovaným jablíčkem jako přesnídávka, do dortu a tak. V lednici vydrží i několik dní, ale neskladuji ho.