LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Krémový sýr podle Fully Raw Kristiny (raw vegan Cream Cheese)

maxresdefault

Cream cheese neboli krémový sýr je v Americe velmi oblíbený sýr. Recept je moc dobrý a tak jsem ho přeložila pro nás všechny i na Lahodný blog.
Pomazánku můžeme udělat velmi jednoduše a sníst ji jen tak (příprava by skončila u bodu 2 viz. níže). A nebo uděláme „skutečný“ sýr a ten pak necháme odležet (bod 3 a dále).
Už jste někdy fermentovali sýr? Pustíte se do toho?

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)

Základ sýru/pomazánky:

2 šálky raw a bio kešu (namočených na cca 1-6 hodin)
trošku kokosové vody (neměla jsem, přidala jsem obyčejnou čistou vodu, ale s tou kokosovou to má jistě jiný říz :)
špetku růžové himalájské soli
1) Vše rozmixujeme zcela do hladka. Přendáme do větší mísy.

Dochucení:

zelená jarní cibulka (nakrájená na jemno)
pažitka (na jemno)
petrželka kudrnka (na jemno)
volitelné: pálivé papričky chalapeňo, koriandr…
2) Vše smícháme dohromady.
3) Vložíme do sáčku/pytlíku na výrobu sýra a ořechového mléka (nebo čistého bavlněného plátýnka). Já nechávám přímo pro Lahodnosti šít pro tyto účely sáčky z biobavlny v chráněné dílně v Česku. Pečlivě vymačkáme všechnu přebytečnou vodu. Chceme co nejsušší hmotu.

IMG_8162-350x350_0-800x800_0

 

 

pytlik-na-vyrobu-orechoveho-mleka-bavlneny (6)-115x130_0

4) Vložíme v misce do lednice na cca 6 hodin. Hotovo.
Podáváme s chlebem, krekry, na plátcích okurky nebo v lodičkách avokáda.

IMG_9583-1-1024x768

Překvapilo mě, že Kristina kešu sýr nefermentuje s probiotiky a nechá ho prostě odležet jen tak. Každopádně jednoduché a moc dobré.
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.
Přeji Vám lahodné sýrové pochutnání se sýrem bez mléka,
Mgr. Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz

maxresdefault (1)

Co jsou Lahodnosti?

www.lahodnosti.cz – luxusně čisté potraviny. Vše pro živou, zdravou a chutnou kuchyni na jednom místě.
Čerstvé i trvanlivé čisté potraviny. Bez chemických přísad. Bez konzervace. 
Maloobchod, velkoobchod, luxusní čisté potraviny, Lahodný blog, školka pro děti s raw stravou, profesionální poradenství, přednášky, ochutnávky, dovoz a vývoj vlastní potravin a surovin té nejlepší kvality.

lahodnosti_logo_napis-okrouhly6

 

Autorka receptu: FullyRawKristina (viz. odkaz video)

Fotografie: FullyRawKristina a Mgr. Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Text a překlad: Mgr. Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Tento článek Krémový sýr podle Fully Raw Kristiny (raw vegan Cream Cheese) lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/kremovy-syr-podle-fully-raw-kristiny-raw-vegan-cream-cheese/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>