Kokosový wrap (raw, vegan, bez lepku)
Jsem zamilovaná. Do života. A do kokosového wrapu. Objevila jsem geniální placky z mladého kokosu, ze kterých do pár minut vykouzlím lahodné jídlo.
Placky z mladých kokosů mám moc ráda. Často ale nemám chuť objednávat mladý kokos, otevírat ho, vydlabat kokosové maso, rozmixovat se solí, dát ho sušit… Jako kdyby to říkal pan Lorenz ve filmu Na samotě u lesa: to máte koupit mladý kokos, otevřít ho, vydlabat kokosové maso, rozmixovat ho, přidat sůl, usušit…
(Včera jsem koukala na film Na samotě u lesa, tak mě to přirovnání napadlo.)
Kokosové placky jsou velmi syté. Jsou mastné a přitom velmi lehce stravitelné. Obsahují 0% cholesterolu a hodně prospěšných tuků. Kokosové placky jsou vláčné a nelámou se. Ohnete je třeba jako pitta chléb a velmi dobře se s nimi pracuje.
Každopádně: máte-li chuť na kokosové wrapy, pojďme na to.
Co potřebujeme na 2-4 porce? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)
4 kokosové placky klasické nebo s curry
4 plátky bio salátu (batavia, ledový nebo římský)
1/2 bio červené papriky
2 bio rajčata
1/2 bio okurky
2 párátka nebo kousek špejle
Dresing:
1 hrnek raw kešu ořechů (namočené na 1-2 hodiny, aby se lépe mixovaly)
30g kapary ve slaném nálevu (nemusí být, můžete nahradit pepřem a citronem a udělat klasickou „kešunézu“)
Postup:
1) Pokud kokosové placky nechcete kupovat, kupte 3-4 mladé kokosy, vydlabejte z nich kokosové maso a rozmixujte do hladka s růžovou himalájskou solí, popř. s curry. Nechte sušit cca 10-12 hodin. Poté jsou placky připravené k další přípravě.
2) Když máte kokosové placky koupené nebo již hotové, postup je jednoduchý a rychlý: syrové kešu rozmixujeme s kapary na hladký dresing.
3) Plátek salátu rozpůlíme. Rajčata nakrájíme na kolečka. Okurku a papriku nakrájíme podélně na hranolky.
4) Na kokosový wrap vložíme salát a pomažeme ho dresingem. Poté na wrap vložíme nakrájenou okurku, papriku a rajčata. Opět pomažeme dresingem a na vše položíme druhou půlku salátu.
5) Wrap zarolujeme. Můžeme ho lépe upevnit kouskem párátka nebo kouskem špejle.
Hotovo.
Přeji Vám lahodné kokosové pochutnání,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
Co jsou Lahodnosti?
www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Ty nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl. Čerstvé i trvanlivé potraviny umíme skladovat, takže si je skutečně vychutnáte.
Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Maloobchod, velkoobchod, luxusní čisté potraviny, Lahodný blog, školka pro děti s raw stravou, profesionální poradenství, přednášky, ochutnávky, dovoz a vývoj vlastní potravin a surovin té nejlepší kvality.
Autorka receptu, textu a fotografií: Mgr. Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Tento článek Kokosový wrap (raw, vegan, bez lepku) lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/kokosovy-wrap-raw-vegan-bez-lepku/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.
Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“.
Typ jídla: „slanosti“, dipy, dresing, dresingy, hlavní jídla, oběd, pro dětské oslavy, raw chleba, raw palačinky, raw pomazánky, saláty
Pomůcky: mixér
Ingredience: červená paprika, kapary, kokosové placky, ledový salát, okurka, rajčata, raw kešu
Pomůcky: mixér
Ingredience: červená paprika, kapary, kokosové placky, ledový salát, okurka, rajčata, raw kešu
Facebook Comments
‹ Raw zeleninový „vývar“ s květákem, mrkví, jarní cibulkou a petrželí (vegan) 3 lahodná smoothie podle Fully Raw Kristiny – s čokoládou, se špenátem i borůvkami + tip, jak na zelená smoothie u dětí. ›
Skvělý recept, děkuji Vám za další super inspiraci !
Moc Vám Hanko za krásný komentář, mám radost
Klára