LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Makové rolky (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9952 copy

Návštěva sushi baru s kamarádkami mě natolik inspirovala, že jsem dostala chuť na „sushi“ ve sladké verzi. Tedy, aby bylo jasno: se sushi má tento jednoduchý dezert společný pouze vzhled (jakoby :) ) a název.

Pojďme si udělat rychlé makové rolky z wrapů z mladého kokosu, máku a rozinek.

Dáte si? A používáte rádi polotovary a nebo si vše raději připravujete sami?

Plněný velikonoční beránek s Irským mechem (rostlinným kolagenem) a povidlovo-makovou náplní (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9786 (1)

Kamarádka a kolegyně Květa mi zaslala recept na vynikajícího raw beránka s Irským mechem. Květa Irský mech, rostlinnou alternativu kolagenu, používá úplně do všeho. Z Irského mechu si dělá i čaj, který je vynikající na průdušky. A tak mě nepřekvapilo, že do raw beránka použila Irský mech také.

Podívejte se na recept. Pokud si ho připravíte a je hotovo, máte cca půl minuty na to se beránkem pokochat, protože posléze zmizí rychlostí světla v bříškách vašich nejbližších. Je to radost :)

, , , ,

Raw sváteční štola (sladký chléb)

99bef9e0-44d0-4902-89f2-c5ac1f23a3b7

Úžasně lahodný recept, který v různých obměnách děláme často doma na slano se sušenými rajčátky nebo s řapíkatým celerem, kmínem a kurkumou. Varianta na sladko je krásnou isnpirací. A pokud před sušením tuto štolu „pocukrujete“ kokosem nebo kokosovým cukrem, iluze vánoční nebo velikonoční štoly je na světě.

Raw nudle s mákem

nudle

Při přečtení nadpisu Vás mohou napadnout nudle s mákem, které jsme jako děti jedli ve školní jídelně. Ať už jste je měli rádi nebo ne, tyto super zdravé raw banánové nudle jsou prostě vynikající. Mohou sloužit jako dezert i jako hlavní jídlo.
Nejlepší jsou recepty, na které když dostanete chuť, můžete si je hned připravit. A tento recept je přesně takový – pokud máte doma (jako my) stále namražené nějaké ty banány.

Sezónní raw dýňový koláč

Raw-Pumpkin-Pie

Z tohoto receptu mám skutečnou radost. Dýně na sladký způsob je vynikající a dezert je velice jemný a vyvážený. Množství přísad jsem si v tomto receptu upravila dle sebe, udělejte to samé :). Např. datle (často místo datlí používám oblíbené rozinky) přidávám až nakonec, podle toho, jakou výslednou chuť požaduji – zda hodně nebo méně sladkou. Recept je rychlý, skládá se jen ze dvou kroků.