LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

RAW ŽAMPIONOVÁ PIZZA – jako pravá :)

SAM_7204

V živé kuchyni se někdy názvy připodobňují k vařeným jídlům, aby se zmírnila závislost na vařeném a pokrm dané jídlo připomínal.

V případě této syrové pizzy to však neplatí – je to skutečná pizza. Výborná a sytá, takže zasytí i naše mužské protějšky.

Umím si představit vzít tuto pizzu i na oslavu a ukázat, že živá kuchyně zdaleka není „jenom“ salát.

Borůvkové muffiny (raw gurmet, vegan, bez lepku, bez cukru)

Blueberry-Lavender-Muffins1

Doma jsme si ustálili systém, kdy jeden večer v týdnu (obvykle v neděli) uděláme pár jídel a jíme je poté celý týden. Typicky děláme raw chleba, raw placky (jako jsou třeba zelňáky nebo cuketové vysoké placky), raw sušenky nebo malý dort (v malé dortové formě).

Tento týden jsem se rozmáchla a vyzkoušela jsem ještě borůvkové muffiny.

, ,

Raw chléb s karamelizovanou cibulkou a naklíčeným ovsem

DSC_0546_resize

Základem tohoto raw chleba, který mu dodá jeho jedinečnou chuť, je „zkaramelizovaná“ cibulka. Jinými slovy cibulka, která je 24 hodin naložená v marinádě. Jakub v tomto případě vytvaroval menší veky, které poté rozkrájel na jednohubky. Z takovýchto malých krajíčků můžeme udělat báječné jednohubky: potřeme pestem z medvědího česneku a ozdobíme sušeným rajčátkem.