Olivový raw chléb s česnekem a Irským mechem (raw, vegan, bez lepku)
Možná Vám nebo někomu z Vaší rodiny chybí zdravý chléb. Jakubovi chybí chléb rozhodně, ale přitom mu nedělá dobře. A tak doma stále experimentuje a vymýšlí „chlapská“ sytá jídla.
Možná Vám nebo někomu z Vaší rodiny chybí zdravý chléb. Jakubovi chybí chléb rozhodně, ale přitom mu nedělá dobře. A tak doma stále experimentuje a vymýšlí „chlapská“ sytá jídla.
V živé kuchyni se někdy názvy připodobňují k vařeným jídlům, aby se zmírnila závislost na vařeném a pokrm dané jídlo připomínal.
V případě této syrové pizzy to však neplatí – je to skutečná pizza. Výborná a sytá, takže zasytí i naše mužské protějšky.
Umím si představit vzít tuto pizzu i na oslavu a ukázat, že živá kuchyně zdaleka není „jenom“ salát.
Do třetice všeho dobrého.
Dnešní den trávím s recepty pana Lubomíra Kučery. Mrkněte na boží vosí hnízda a raw marcipán (štolu). Následují tyto oreo sušenky.
Na oslavy, jen tak a nebo jako jednohubkové vánoční cukroví.
Přátelé, teď teprve koukám pořádně na fotky. Jsou, ehm, řekněme nepěkné. Moc ráda bych udělala jiné, ale už jsem celé snickers snědla.
Doma jsme si ustálili systém, kdy jeden večer v týdnu (obvykle v neděli) uděláme pár jídel a jíme je poté celý týden. Typicky děláme raw chleba, raw placky (jako jsou třeba zelňáky nebo cuketové vysoké placky), raw sušenky nebo malý dort (v malé dortové formě).
Tento týden jsem se rozmáchla a vyzkoušela jsem ještě borůvkové muffiny.
Základem tohoto raw chleba, který mu dodá jeho jedinečnou chuť, je „zkaramelizovaná“ cibulka. Jinými slovy cibulka, která je 24 hodin naložená v marinádě. Jakub v tomto případě vytvaroval menší veky, které poté rozkrájel na jednohubky. Z takovýchto malých krajíčků můžeme udělat báječné jednohubky: potřeme pestem z medvědího česneku a ozdobíme sušeným rajčátkem.