Pesto z medvědího česneku (raw, vegan)
Sezóna medvědího česneku je tu. Vyzkoušejte domácí pesto a připravte si ho na salátek, těstoviny nebo krekry.
Sezóna medvědího česneku je tu. Vyzkoušejte domácí pesto a připravte si ho na salátek, těstoviny nebo krekry.
Kelpové nudle s „medvědím pestem“ jsou prostě úžasné.
Živá strava je bez debaty nejrychlejší „fastfood“ na světe. V mnoha případech zakousneme lahodné jablíčko a je to. Někdy mám chuť na něco podobně rychlého, ale přitom hutnějšího a pocitově složitějšího…
Na jaře, když začínájí rašit divoké byliny a plevele, dostávám opakovaně chuť na medvědí česnek. Pokud chodíte do lesa a objevíte divoce rostoucí medvědí česnek, natrhejte si pár hrstí. Máte-li rádi jeho výraznou chuť, využijete ho do omáčky, pesta, polévky nebo sušených chlebů a krekrů. Celý namočený ve vodě vám v lednici vydrží krásně čerstvý několik dní.
Mám moc ráda bylinky a vítám každý recept, kde jsou jeho hlavní součástí. Ráda se podobnými nápady nechávám inspirovat. Venku stále roste obrovská spousta bylinek a tak se stačí projít po vlastní zahradě, louce, lese či parku a můžeme mlsat. A určitě lze zajít i do obchodu ;).
Jednoduchý a rychlý recept na lněné chipsy nebo krekry. Inspiraci se meze nekladou. Raw lněné chipsy (nebo krekry) s koriandrem, medvědím česnekem a kari jsou vynikajicí variantou. Koriandr je úžasná bylina, velice zdravá, s výraznou aromatickou chutí a vůní. Pojďme na to :).