Chia pohár s kešu mlékem a 100% kakaovou hmotou
Nádherný recept a fotografie od mé přítelkyně Tary. Na receptu je úžasná lehkost a jednoduchost a množství variací, které lze připravit.
Velmi oceňuji skvělý nápad namáčet chia semínka v kešu mléce. Jsou poté jemnější a skvěle chutnají.
V tomto receptu množství ingrediencí pouze odhaduji, takže se řiďte svým odhadem a svým okem.
Cca na 2 chia poháry
100 g raw kešu ořechů
1 litr vody
5 polévkových lžic chia semínek v bio kvalitě
4 raw bio datle (sušené nebo čerstvé)
1/2 vanilkového lusku
4 bio kiwi (pokrájené na kousky)
1 bio banán (nakrájený na kolečka)
1 mandarinka (na drobno pokrájená)
1/2 hrnky 100% čokoládové hmoty
popřípadě jiné (bio) ovoce dle chuti
Nejprve si připravíme mléko z kešu ořechů. Kešu rozmixujeme s vodou, datlemi a vanilkou do hladka ve vysokorychlostním mixéru. Mléko necedíme. Chia semínka zalijeme kešu mlékem a namočíme přes noc.
Tím máme nejsložitější část za sebou. Dále rozpustíme 100% čokoládu v teplé vodní lázni. Do pohárků naservírujeme chia semínka, proložíme ovocem, poté čokoládovou hmotou a opět ovocem. Nahoru naservírujeme opět chia semínka a ozdobíme.
Pokud neznáte 100% čokoládovou hmotu, je to vlastně pravá hořká čokoláda, která vzniká za studena mletím nepražených kakaových bobů až do stavu, kdy vznikne tekutá hořká čokoládová pasta. Ta se následně nechá ztuhnout. Chuťově je velmi bohatá a plná a přitom jemná, takže se dá z balení jíst přímo jen tak. Je ideální pro výrobu čokoládových pochoutek, kdy již není nutné přidávat kakao, protože v této kakaové pastně zůstává – 100% čokoláda obsahuje celý kakaový bob. Více informací se dozvíte ZDE: http://www.lahodnosti.cz/100-cokolada-500-g-bio-raw
Bio kakaová pasta v raw kvalitě je silným antioxidantem a zdrojem vitamínů a minerálů jako je hořčík, síra, vápník, železo, zinek, měď a mangan. Prodlužuje mládí a je vynikajícím prostředkem pro dobrou náladu. Podporuje pozitivní a jasnou mysl a to vše bez přibírání na váze. Má vysoký obsah síry, která je považována za prvek krásy. Přirozeně je bez lepku. Raw strava je zkrátka dokonalá. Skvěle chutná a maximálně prospívá tělu i mysli.
Přejeme Vám lahodné pochutnání, Klára Hlaváčová a Tara Nováková
Autor receptu a fotografií: Tara Nováková
Autor textu: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Přidejte se k Facebookové skupině „Raw (živá) strava pro všechny“. Je pozitivní a plná inspirace.
Chcete se přidat?
Klikněte zde:
https://www.facebook.com/groups/508540669248876/
Tento článek Chia pohár s kešu mlékem a 100% kakaovou hmotou lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/chia-pohar-s-kesu-mlekem-a-100-kakaovou-hmotou/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.
Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“.
Typ jídla: dezerty, snídaně, svačina
Pomůcky: mixér Vitamix
Ingredience: 100% čokoládová hmota, banány, Chia semínka, kiwi, mandarinky, raw kešu
Pomůcky: mixér Vitamix
Ingredience: 100% čokoládová hmota, banány, Chia semínka, kiwi, mandarinky, raw kešu
Facebook Comments
‹ Chcete získat 3 lístky na první ples s raw stravou v Česku v hodnotě 1470 Kč zDARma? Raw rajčatovo-bazalkový sýr s Irským mechem ›