LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Chia pohár s kešu mlékem a 100% kakaovou hmotou

10966716_894339203944657_1831215539_n

Nádherný recept a fotografie od mé přítelkyně Tary. Na receptu je úžasná lehkost a jednoduchost a množství variací, které lze připravit.
Velmi oceňuji skvělý nápad namáčet chia semínka v kešu mléce. Jsou poté jemnější a skvěle chutnají.
V tomto receptu množství ingrediencí pouze odhaduji, takže se řiďte svým odhadem a svým okem.

Cca na 2 chia poháry

100 g raw kešu ořechů
1 litr vody
5 polévkových lžic chia semínek v bio kvalitě
4 raw bio datle (sušené nebo čerstvé)
1/2 vanilkového lusku
4 bio kiwi (pokrájené na kousky)
1 bio banán (nakrájený na kolečka)
1 mandarinka (na drobno pokrájená)
1/2 hrnky 100% čokoládové hmoty
popřípadě jiné (bio) ovoce dle chuti
Nejprve si připravíme mléko z kešu ořechů. Kešu rozmixujeme s vodou, datlemi a vanilkou do hladka ve vysokorychlostním mixéru. Mléko necedíme. Chia semínka zalijeme kešu mlékem a namočíme přes noc.
Tím máme nejsložitější část za sebou. Dále rozpustíme 100% čokoládu v teplé vodní lázni. Do pohárků naservírujeme chia semínka, proložíme ovocem, poté čokoládovou hmotou a opět ovocem. Nahoru naservírujeme opět chia semínka a ozdobíme.

chia pohár

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.
Pokud neznáte 100% čokoládovou hmotu, je to vlastně pravá hořká čokoláda, která vzniká za studena mletím nepražených kakaových bobů až do stavu, kdy vznikne tekutá hořká čokoládová pasta. Ta se následně nechá ztuhnout. Chuťově je velmi bohatá a plná a přitom jemná, takže se dá z balení jíst přímo jen tak. Je ideální pro výrobu čokoládových pochoutek, kdy již není nutné přidávat kakao, protože v této kakaové pastně zůstává – 100% čokoláda obsahuje celý kakaový bob. Více informací se dozvíte ZDE: http://www.lahodnosti.cz/100-cokolada-500-g-bio-raw
Bio kakaová pasta v raw kvalitě je silným antioxidantem a zdrojem vitamínů a minerálů jako je hořčík, síra, vápník, železo, zinek, měď a mangan. Prodlužuje mládí a je vynikajícím prostředkem pro dobrou náladu. Podporuje pozitivní a jasnou mysl a to vše bez přibírání na váze. Má vysoký obsah síry, která je považována za prvek krásy. Přirozeně je bez lepku. Raw strava je zkrátka dokonalá. Skvěle chutná a maximálně prospívá tělu i mysli.
Přejeme Vám lahodné pochutnání, Klára Hlaváčová a Tara Nováková
Autor receptu a fotografií: Tara Nováková
Autor textu: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

 

 




Přidejte se k Facebookové skupině „Raw (živá) strava pro všechny“. Je pozitivní a plná inspirace.
Chcete se přidat?
Klikněte zde:
https://www.facebook.com/groups/508540669248876/



 

10966716_894339203944657_1831215539_n

 

 

Tento článek Chia pohár s kešu mlékem a 100% kakaovou hmotou lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/chia-pohar-s-kesu-mlekem-a-100-kakaovou-hmotou/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>